31 Mart Yerel seçim çalışması kapsamında AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı'ya destek vermek için Nevşehir'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diriliş meydanında düzenlenecek olan mitingde vatandaşlara hitap etti.

Diriliş Meydanı’nda AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından organize edilen mitinge katılmak üzere Nevşehir’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ yu İl Jandarma Komutanlığına gelişinde Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen,AK Parti Nevşehir Belediye Başkan adayı Rasim Arı ve AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ile AK Partili yöneticiler tarafından karşılandı.

Daha sonra mitingin gerçekleştirileceği Diriliş Meydanına coşkulu bir vatandaş topluluğunun sevgi gösterileri ile gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmaya başlamadan önce  Nevşehir il genelinde  aday olan belediye başkan adayları ile birlikte mitinge katılan vatandaşları selamladı.

Türkiye’nin büyümesini ve kalkınmasını istemeyenlerin her defasında engel olmaya çalıştıklarını dile getiren İçişleri Bakanı Soylu “  Size biraz  İçimi dökmeye geldim. Biraz da heyecanımızı paylaşmak için geldim. Bazen içinizi dökmek isterseniz de, bazen heyecanınızı paylaşmak isterseniz de, sıcak bir sine ararsınız, ananızın başına sinenize başınızı  koyarsınız da, işte şimdi bende   sizin sinenize başımızı koymaya geldik.Bu topluluk bizi heyecanlandırdı.Bu ülke büyük sıkıntılardan ,dertlerden geçti. Bir tarafta darbeler gördük, bir taraftan  bu ülkede başbakan  asıldı, bakanlar asıldı. Bir tarafta yüzde 7 binlik faizlerle bu milleti terbiye etmek istediler, Bu ülkede on yıllardır kardeşi kardeşe düşürmeye çalıştılar. Büyümeyelim, gelişmeyelim. zenginleşmeyelim Yarınlara umutla bakmayalım. Ve Ülkemizin geleceğini hep birlikte kucaklamayalım istediler, hep boynumuz bükük, belimiz eyik,hep ayaklarımız takatsız olsun istediler. Ve 10 yıllardır darbelerle bizi terbiye etmek istediler,  değerlerimize, kutsallarımıza uzandılar. Bizi hakir görerek yukarıdan aşağıya küçük görmek ve Türkiye’yi hareketsiz  bir halde bırakmak ve birilerinin vesayeti ile sürekli idare edilen bir ülke haline getirmeye çalıştılar.  1960’da darbe, 1971’de darbe, 80 darbe,28 şubat,27 Nisan ve son olarak ABD’deki şarlatanın 15 Temmuz darbesi, hepsini bu ülke insanı yaşadı.” dedi.

BU MİLLET İKTİDAR DA OLDU, MUKTEDİR DE OLDU

500 Milyon Dolarlık kredi için Türkiye’nin bir dönem IMF kapılarında süründürüldüğünü aktaran Soylu şöyle konuştu: “ Bu ülkede polis arabasına benzin ve mazot koyamaz hale getirdiler.Bizi 500 milyon dolar için IMF kapılarında süründürdüler. Bu ülke insanının özgüvenini kaybettirdiler. Ne zaman yükselsek hep kafamıza vurdular. Bize şu söylemeye çalıştılar ‘ 50 liralık oy pusulası ile iktidar olabilirsiniz ama muktedir olamazsınız’ dediler. Ama bugün tüm dünyaya haykırıyorsunuz hem biz iktidarız hem de muktediriz Allah’a şükür diye haykırıyorsunuz. Gezi olaylarından bugün e kadar 7 yıldır bu milletin anasından emdiği sütü burnundan getirmeye çalıştılar. IMF’nin çantası koluna takıp göndermiştik. Geleceği adına büyük adımlar atmak istiyordu.Ama izin vermediler Türkiye’ye, Siz dünyanın en büyük havalimanını, barajlarını yapamazsınız, üzerinde tren yolu geçecek Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yapamazsınız siz 81 ile üniversite açamazsınız, bölünmüş  otoyol yapamazsınız, siz insansız hava taşıtı yapamazsınız ‘ Nevşehirliler bunların hepsini yaptık mı. ? Yaptık Elhamdülillah.”

BUNLARIN AMACI NİFAK TOHUMU SAÇMAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,  ülkemizi ve insanları birbirlerine düşürmek için sürekli nifak tohumları saçıldığını ifade ederek, "Bunların İşleri güçleri bu milletin arasına nifak sokmak oldu. Yıllarca baş örtüsünü bu ülkenin en büyük sorunu olarak önümüze getirdiler. Ne oldu başı açık, başı örtülü hepsi bir oldu. Demek ki hep ayağımızın ucuna baktırdılar. Kim ufka baktıysa, onu başka işlerle meşgul etmek istediler. Uzun yıllar bu ülkeyi kumpasa getirdiler. Aynı zamanda terörizmle, PKK ile oyaladılar."dedi.

“Bugün nasıl bir anne çocuğu ile beraber gecenin bir saatte komşu gezmesine gidiyorsa şimdi Güney Doğuda da aynı şekilde rahat ve huzur içerisinde Allaha şükürler olsun gezebiliyor.” Diyen Soylu “  Son 30 yılın teröre katılımında en düşük dönemindeyiz... Çok güçlü bir mücadele ortaya koyarak terörü çökertiyoruz. Yeni tezgahları şu: Ben 1965 doğumluyum. Türkiye'de şuana kadar 4,5 yıl seçim yapılmayan hiç bir dönem yok. Şimdi kurdukları kumpas ile Türkiye'yi nasıl istikrarsızlığa itebiliriz düşüncesi ile oyun oynamanın planlarını yapıyorlar. Her seçim sonrası herkes işini gücünü bırakıyor ve seçimle uğraşıyor. Her seçim sonrası kendisini tekrar toparlamaya çalışıyor. Okulların önünde uyuşturucu satan biri görürseniz ayaklarını kırın dedik. Şuan Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarını gerçekleştirdik. Allah izin verirse çocuklarımıza uyuşturucu satanların kökünü kazıyacağız... Halkımızın huzur ve refahı için Teröristine, mafya örgütlerine, hırsızına ve uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyoruz” diye konuştu.

Süleyman Soylu'nun Nevşehir Mitingini Canlı izlemek için TIKLAYINIZ!!!