Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde Kasten Öldürmeye Teşebbüs Suçundan Bir Şahıs Tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, 21.11.2020 günü Ürgüp ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bir ikametin kapı ile demir korkuluğa gerili el bombasının olduğu yönünde müşteki E.Y. isimli şahsın yapmış olduğu ihbara istinaden Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince yapılan çalışmada;

Bahse konu el bombası etkisiz hale getirilerek Ürgüp Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda müşteki E.Y.ve H.Ç. isimli  şahısların alınan beyanlarına istinaden aralarında daha önce husumet bulunan B.Ç. isimli şahsın evinin bahçesinden koşarak uzaklaştığın gördüklerini ve el feneri ile kontrol ettiklerinde ikametin kapı ile demir korkuluğa gerili el bombasının olduğunu gömdüklerini beyan ederek şikâyetçi olmuşlar.

Olay Yerine intikal eden ekiplerimiz bomba düzeneğini etkisiz hale getirmiş, şüpheli B.Ç. isimli şahıs saklandığı yerden yakalanarak gözaltına alınmış, hakkında Ürgüp Emniyet Müdürlüğümüzce Kasten Öldürmeye Teşebbüs suçundan sevk edilmiş olduğu Mahkemece TUTUKLANARAK İlimiz Nevşehir Cezaevine Teslim edilmiştir.

Altınsoy'dan kapısına bomba düzeneği kurulan kadına ziyaret

 CHP Ürgüp İlçe Başkanı Fulya Gülşen Altınsoy, ayrılmak üzere olduğu eşi tarafından el bombası düzeneği ile öldürülmek istenen kadına destek çıktı.  

CHP Kadın Kolları Başkanlığının il merkezinde yaptığı kadına şiddetle mücadele günü basın açıklamasına da katılan Başkan Altınsoy, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ilimizde yapılan basın açıklamasına katıldık ve sonrasında Ürgüp ilçemizde şiddet  mağduru bir kız kardeşimizi ziyarette bulunduk. Eşi tarafından evinin önüne kurulan bomba düzeneği ile ölümün kıyısından dönen iki çocuk annesi Hacer 'in acı dolu hikâyesini dinledik. Öldükten sonra haber olmak istemeyen kadınlarımızın sesini duyurmak zorundayız. Kadın Kolu Genel Sekreteri Av. Mehtap Yücel başkanım ve il yönetimimizle birlikte sürecin takipçisi olacağız" dedi.