18 Ekim tarihinde yapılması planlanan AK Parti Nevşehir il kongresi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Ve AK Parti'nin 18 Ekim tarihli İl kongresi iptal edildi. Kongre tarihi daha sonra ilan edilecek.

AK Parti 7. Olağan il Kongre süreci başlıyor!

Geçtiğimiz gün Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, 81 İlin başkanları ile telekonferans yöntemi ile bir araya gelerek, AK Parti il Kongreleri ile ilgili önemli kararı sosyal medya hesabından “İl Başkanlarımız ile bugün gerçekleştirdiğimiz Video konferans toplantımızdan… 7. Olağan Kongre sürecimizi ve #GönülSeferberliği çalışmalarımızı değerlendirdik.” mesajıyla duyurdu.

AK Parti'de değişim başlıyor!

AK Parti’nin Türkiye genelinde yapılacak il kongrelerinin ilki 24 Ekim Cumartesi günü Komşu ilimiz Kayseri’de gerçekleşecek. Kayseri 7. Olağan İl Kongresine Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı ifade edildi. Alınan bu karar neticesinde, AK Parti'nin 18 Ekim tarihli Nevşehir İl Kongresi de iptal edilerek ileri bir tarihe ertelendi.

Hatırlanacağı üzere İl Başkanı M. Rauf Yanar, Merkez İlçe kongresinin tamamlanmasının ardından, AK Parti Nevşehir İl kongresinin 18 Ekim 2020 tarihinde yapılacağını açıklayarak "Kongre tarihimiz hayırlı olsun!" şeklinde duyurmuştu.

Kongre iptali değişimin habercisi mi ...

Öte yandan parti kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre, Kongre tarihinin iptal edilmesi değişimin bir işareti olarak değerlendirilirken, İl Başkanlığı için ise mevcut yönetimden önemli bir kişinin isminin ciddi ciddi konuşulduğu ifade ediliyor.

Tek aday ve tek liste ile gerçekleştirilecek olan AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı kongre tarihinin ise önümüzdeki günlerde belli olması bekleniyor…

Öte yandan, 24 Ekim'de yapılacak olan Kayseri kongresinin ardından ise 25’inde Malatya ve Elazığ kongreleri yapılacak.