Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz, yaz tatillerini geçirmek için Nevşehir'e gelmeye başladı.  Avrupa ülkelerinde yaşayan ve yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelmeye başlayan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda araç yoğunluğuna neden oldu.

Yabancı plakalı araçlarla senelik izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerimiz Nevşehir'e geliyor. Uçak yerine daha ekonomik ve tatile geldiklerinde ulaşımlarını rahat sağlamak için tercih ettikleri yabancı plakalı araçlar Nevşehir cadde ve sokaklarında sıkça görülmeye başlandı. Başta Almanya, Fransa, Norveç, İngiltere, Belçika ve Hollanda gibi değişik Avrupa ülkelerinde çokça bulunan gurbetçilerimiz izinlerini hasretle Nevşehir ve Köylerinde kullanmak istediklerini söylüyorlar.

Memleketinize hoşgeldiniz...

Temmuz ayının gelmesiyle birlikte Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz, tatil İçin Nevşehir'e gelmeye başladı.

Yüksek uçak bileti fiyatları nedeniyle karayolunu tercih eden gurbetçilerin yolculukta yaşadıkları sıkıntılar da Türkiye’ye geliş durumlarını etkiliyor.  Tüm Türkiye de piyasalarda yaşanması beklenen ekonomik canlılık, Nevşehir piyasasında da önemli bir ölçüde canlılık olacağı gözlenmekte. 

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için Nevşehir’e gelen ve aldıkları alışverişle piyasaları canlandıran gurbetçilerimizin 7.ay'dan (Temmuz)  itibaren başlayan memleket yolculuğu yaklaşık 5 haftalık tatil sonrasında geri dönüş ile tamamlanıyor.

Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Nevşehir de, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.

Gurbetçilerimizin memleket hasreti kullandıkları araçların plakalarına kadar yansıyor.

Bize Heryer Nevşehir Gurbetçi Plakaları Memleket Hasretiyle Yanip Tutuşuyor... Yolunuz Açık Olsun Memleketinize Hoş Geldiniz...