Nevşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Av.Muhammed Feyzi Aygün, Ergene Velimeşe Spor - Nevşehir Belediyespor arasında 23 Mayıs'ta Kocaeli'de oynanan karşılaşma sonrası çıkan olayların ardından yürütülen davada gelinen son gelişmelere dair bir basın açıklaması yayımladı. 

Nevşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Av.Muhammed Feyzi Aygün, Ergene Velimeşe Spor ile Nevşehir Belediyespor arasında oynanan müsabaka da çıkan olaylar neticesinde Nevşehirli taraftarlarımıza şiddet uygulayan Polislerden şikayetçi olmuştuk. İşte, gelişmeleri yakından takip ettiğimiz davada  Bu şiddeti uygulayan kişiler hem kasten yaralamadan hem de görevi kötüye kullanmadan yargılanacaklar. " dedi...

Hatırlanacağı üzere, 23 Mayıs 2019 tarihinde TFF 3. Lig 1. Grup Play-Off final karşılaşmasında Tekirdağ temsilcisi Ergene Velimeşe Spor ile Nevşehir Belediyespor Kocaeli Stadyumu'nda karşılaşmış ve 1-0 Ergene Velimeşe Spor’un üstünlüğü ile sona eren maç sonunda Nevşehir Belediyesporlu taraftarlar ile polis arasında arbede çıkmıştı. Stadyum otopark alanında çıkan arbedede cop ve sopalar kullanılarak Nevşehirli taraftarlarımızdan  bazıları yaralanmışlardı.

Maç sonunda çıkan olaylarda yaralanan, darp edilen ve gözaltına alınan Kırmızı-Beyazlı taraftarlarımızı sağlık kontrolleri ve ifade verme işlemlerinde biran olsun onları yalnız bırakmayan Nevşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Av.Muhammed Feyzi Aygün, "Böylesine üzücü ve münferit bir olayda, Polis olduğunu unutan ve yanlış tanıtan bu şahısların gerekli cezayı alması için şikayetçi olduk ve kulüp olarakta bunun sonuna kadar takipçisi olacağız..." demişti.

İşte aradan geçen yaklaşık 7 ay süre sonra Nevşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Av.Muhammed Feyzi Aygün, davada gelinen son gelişmelere dair bir basın açıklaması yayımladı.

Nevşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Av. Muhammed Feyzi Aygün; Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

1- Bu görüntüleri tüm Nevşehirliler hatırlıyordur. O gün itibariyle konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı ilgili şahıslar hakkında cezalandırılmaları istemiyle dava açılması için gerekenleri yapacağımızı söylemiştik.

2- İlgili şahıslar hakkında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı tarafından hukuka aykırı olarak takipsizlik kararı verildi. Kararı veren savcı takipsizlik gerekçesi olarak bu polislerin uyguladığı şiddetin orantılı olduğunu polislerin görevlerini yaptığını ifade ederek kararını verdi.

3- Cumhuriyet Savcısının bu kararına gerekçeleriyle birlikte itirazda bulunduk. Aşağıda kararda görüleceği üzere itirazımızı değerlendiren Kocaeli Sulh Ceza Hakimliği itirazı yerinde görerek takipsizlik kararının kaldırılarak ilgili şahıslar hakkında dava açılmasına karar verdi.

4- Hiçbir Nevşehirli’nin Nevşehir Belediyespor taraftarının hakkını yerde bırakmayacağımız gibi hamdolsun burada da verdiğimiz sözü tutarak bu şiddeti uygulayan şahıslar hakkında kamu davası açtırdık.

5- Bu şiddeti uygulayan kişiler hem kasten yaralamadan hem de görevi kötüye kullanmadan yargılanacaklar. Herbir taraftarımızında Meterisliler  taraftar grubumuzun da sonuna kadar yanında olduğumuzu bu vesileyle tekrar belirterek kararı Nevşehir kamuoyunun takdirlerine sunuyoruz..

İşte o gün neler yaşanmıştı... Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

Ve SONUÇ: