Nevşehir Belediyesi tarafından ünlü sanatçı Ferman Akgül’ün katılımı ile gerçekleştirilen Arabalı Konser etkinliği büyük ilgi gördü. Gecede konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı önemli mesajlar verdi.

Pandemi döneminde öncülük ettiği Arabalı Sinema etkinliği ile Türk sinemasının sevilen filmlerini Nevşehirlilerle buluşturan ve sinemaseverlere arabada sinema keyfi yaşatan Nevşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Arabalı Konser etkinlikleri de büyük ilgi görüyor.

İlki geçtiğimiz haftalarda İsmail Altunsaray ile başlayan Arabalı Konser etkinliklerinde bu kez de sevilen sanatçı Ferman Akgül sahne aldı.

TÜİK Meydanı’nda gerçekleştirilen konsere Nevşehirliler büyük ilgi gösterdi.

Konser için saatler öncesinden etkinlik alanına gelen araçlar Nevşehir Belediyesi Zabıta ve güvenlik görevlileri tarafından sosyal mesafeyi koruyacak şekilde konumlandırıldı.

Araçların etkinlik alanına girişleri sırasında vatandaşlara Nevşehir Belediyesi görevlileri tarafından maske dağıtılarak çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Konser boyunca seyirciler Akgül’ün seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara araçlarının içerisinden korna ve selektörleriyle eşlik etti.

Pandemi döneminde aylar sonra ilk kez sahneye çıktığını ve hayatında ilk kez Arabalı Konser verdiğini söyleyen Akgül, gösterdikleri ilgiden dolayı hayranlarına teşekkür etti.

ŞEHİRDEKİ İNSANLARIN YÜZÜNDE ARTIK TEBESSÜM VAR

Bu arada konser öncesinde Nevşehirlilere seslenen Belediye Başkanı Rasim Arı, ”Muhteşem bir akşamı beraber geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sizi bizi, bizi size sevdiren rabbime hamd ediyorum. Artık şehrimizdeki sinerji bir enerjiye dönüştü ve şehir değişti. Şehirdeki insanlarımızın artık yüzünde tebessüm oluşuyor. “ dedi.

Nevşehir’in son dönemde büyük bir değişime sahne olduğunu ve marka şehir olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Başkan Arı, şehirdeki bu değişim ve gelişim tüm hızıyla devam edeceğini kaydetti.

TÜRKİYE BİZİ KONUŞUYOR

Arı: “İşte bu karşılıklı muhabbetin, karşılıklı sevginin ve sizden olan bir kardeşinizin size hizmetkar olmasıyla zirveye ulaşıyor. Bugünleri bize gösteren rabbimize şükürler olsun. Bu şehre hizmetkar olma, bu şehrin her bir ferdine hadim olma şerefini bahşeden rabbime hamd ediyorum. İşte bu sevgi, bu teveccüh ve muhabbettir ki 7 gün 24 saat yorulmadan, dinlenmeden, mazeret üretmeden şehri değiştirme enerjisi ve motivasyonu veriyor bize. Sizlerde görüyorsunuz, şehri dışardan takip eden 81 ildeki kardeşimiz şehirdeki değişimi ve dönüşümü konuşuyor. Bu şehrin evladı olup bu şehrin dışında yaşayan bu şehirdeki değişimle, dönüşümle mutlu oluyor, gurur duyuyor. Biz bunun sözünü vermiştik zaten. Size verdiğimiz sözleri yerine getirten ve bunu bize nasip eden rabbime yeniden şükrediyorum.” diye konuştu.

ŞEHRİN GELİŞİMDEN VE DEĞİŞİMİNDEN BİRİLERİ HUZURSUZ OLUYOR

Nevşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle birçok belediyeye örnek olduğunu ve bununla gurur duyduklarını belirten Arı, bundan rahatsız olan çevrelerin olduğunu söyledi.

Bu şehirde yaşayan hiçbir kimseyi ayırt etmeden, ötekileştirmeden onlara hizmet etmeyi ve tüm Nevşehirlileri kucaklamayı sürdüreceklerini vurgulayan Arı şöyle konuştu:

“Şehrimizdeki değişimi ve dönüşümü hızlandıracak ve şehri marka şehir haline getirecek yeni projeler peşindeyiz. Şehirde artık bir şeyler oluyor ve tüm Türkiye bizi konuşuyor. Tabi ki bu gelişmeden, büyümeden, dönüşmeden, şehrin güzelleşmesinden rahatsız olanlar yok mu ? tabi ki var. Ama bu şehrin öz evlatları, bu şehrin gerçek sahipleri, anası, babası bu topraklarda yatan ve bu topraklarda yaşayan her bir şehir sevdalısı, aşığı bu gelişmeden dolayı mutlu oluyor. Ama birileri huzursuz. Onları huzursuz etmeye devam edeceğiz. Sizi uykusuz bırakmaya devam edeceğiz. Ama bu şehrin iyiliğini arzu eden her bir kardeşim, hiçbir ayrım yapmadan, hiçbir ekonomik, siyasal ve sosyal ayrıma tabi tutmadan renginden, ekonomik durumundan, gönül vermiş olduğu siyasi partisinden dolayı bu şehirde kendini öteki hissetmeyecek. Bunu her zaman ifade ediyor ve sonuna kadar rivayet ediyoruz. Bu şehrin 115 bin insanı benim öz kardeşimdir. Küçükler benim evlatlarım kadar değerli, yaşıtlarım öz anamdan doğan kardeşim kadar kıymetli, benden yaşça büyük olan ağabeylerim ablalarım benim ağabeyim ve ablam. Analarımız ve babalarımız benim anam ve babam statüsündedir. Onlarında öz evladı olmaya devam edeceğim.”

DEDİKODU YAPIP OPERASYON PEŞİNDE KOŞANLARA DERS VERECEĞİZ

“Hiçbir mazeret, hiçbir dışardan müdahale ile eğilmeyeceğiz, diklenmeyecek fakat dik duracağız, hiçbir kimsenin kınamasına, ayak operasyonlarına, kahpeliklerine müsaade etmeyeceğiz. Bu şehrin değiştiğini, dönüştüğünü ve bu şehirdeki insanların belediye başkanları ile kucaklaştığını onların da gözüne sokacağız. Bizim kaygımız, bizim arzumuz makam, mevkii, şatafat değil hizmette yarışmaktır. Size hizmet etmektir. Bu makamların bir gün arkamızda kalacağını ve ya hayırla yaad edilecek ya da arkamızdan kötü sözler söyleneceğini biliyoruz.

Bu şehrin her bir kuruşunu kendi öz malımız gibi, alın terimizle kazandığımız para gibi harcayacağımıza Allah’ın ve sizlerin huzurunda söz veriyoruz. Dedikodu yapanlara, operasyon peşinde koşanlara ve iyilikten rahatsız olanlara ders vermeye, onlara hadlerini bildirmeye devam edeceğiz. Milletimizin karşısında saygıyla, sevgiyle, tevazuuyla ve samimiyetle eğileceğimiz gibi şehre ihanet eden, şehrin  iyiliğini istemeyen, şehirdeki fitne merkezlerine de söz söyleyecek, onlara haddini bildirecek hem yüreğe hem de dirayete ve güce sahip olduğumuzu herkesin de bilmesini istiyoruz. Biz sizinle yürüyeceğiz, size hizmetkâr olmaya devam edeceğiz. Bu şehri geliştirmeye devam edecek, size kardeşlik yapmaya devam edeceğiz. “

ARI’YA DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Bu arada bugün doğum olan Belediye Başkanı Rasim Arı’ya konuşması öncesinde ve sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

Konser alanına gelen vatandaşlar yaktıkları meşaleler ile Arı’nın doğum gününü kutlarken belediye çalışanları da Arı’ya büyük bir sürpriz yaptı.

1979 yılında amcası Akif Arı’nın İnallı beldesinde belediye başkanı olduğu dönemde Ford Taunus marka bir makam aracı olduğunu ve kendisini bu araca bindirip taze fındık yiyerek kasabayı gezdirdiğini anlatan Arı, bu araç içerisinde bir gün belediye başkanı olma hayali kurduğunu söyledi.

Kendisini belediye başkanlığına taşıyan hayalinin geçtiği aracı yıllar sonra belediyedeki mesai arkadaşlarının bularak konser alanına getirdiğini ve bundan çok mutlu olduğunu belirten Arı, konseri bu aracın içerisinden takip etti.