Meclis Başkanı Seyit İnce yaptığı açılış konuşmasında: “Aile toplantımıza Belediye Başkanımızın da katılmış olması bizi çok mutlu etti, kendisine teşekkür ediyorum.” Dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren İnce:  “Ekonomideki kıpırdanmalar başlamışken, yeni yılın ticari açıdan hepimize uğurlu gelmesini temenni ediyorum. Pek çok sektörle ekonomiye can katan bizler, İlimizin daha ileriye gitmesi için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Milli birlik ve beraberliğe olan inancımız ile Nevşehir iş dünyasını ayakta tutan bizlerin, daha huzurlu ve mutlu bir toplum için el ele vererek daha yenilikçi, daha bağımsız bir iş dünyası inşa edeceğimize inancım tamdır. “ dedi.

Daha sonra Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, konuşmasında teşriflerinden ötürü Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkürlerini iletti. Nevşehir İş Dünyası’nın son durumundan bahseden Parmaksız, NTSO olarak Nevşehir için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Parmaksız, faizlerde yaşanan düşüş ile birlikte ülke ekonomisinde canlanmanın başladığını ve bunun devam etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.  Çin’de yaşanan üzücü salgın ile birlikte global ekonomik sıkıntıların Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve iş dünyasının bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade eden Parmaksız, “Zaten iş insanları olarak bizlerin karamsar olması mümkün değil. Ülkemiz son dönemde ciddi sıkıntılar atlattı. Daha nicelerini atlatacağız. Bugün Çin’de meydana gelen salgın hastalığın ardından Çin ekonomisinde yaşanan sorunlar belki de Türk ekonomisine daha iyi bir ortam yaratacak. Önümüze yeni fırsatlar çıkacak. Bazı sektörlerimiz Avrupa’ya daha çabuk girme imkânı yakalayacak. TOBB ile hükümet arasında bir takım görüşmeler devam ediyor. Kısa süre içerisinde Türk iş insanları ve yatırımcılarımız için yeni müjdeler olacak. Çin ekonomisinde yaşanan bu sıkıntıyı bizlerin bir fırsata çevirmesi lazım. İhracatımızın bu dönemde daha fazla artacağına inanıyorum. Zaten son bir yılda gümrük kapılarında yüzde 15’lik bir artış gözlemleniyor. Şu anda Türkiye’nin tüm çıkış kapılarında tırları en erken 24 saatte çıkartabiliyoruz. Ciddi kuyruklar var. Bunun sebeplerinden bir tanesi de karşı tarafın gümrüklerinin modernizasyonun bitmediği için. Onun için daha fazla çalışacağız, daha fazla istihdam yaratacağız. Bizim görevimiz var.” şeklinde konuştu.

Parmaksız’ın konuşmasından sonra kürsüye çıkan Belediye Başkanı Rasim Arı, Misafirperverliğinden dolayı Arif Parmaksız’a teşekkür etti ve Nevşehir’in son dönemde pozitif ve yapıcı bir birliktelik yakaladığını ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. “Şehri idare eden bürokratlar, siyasetçiler ve sivil toplum örgütleri arasında böyle pozitif bir ortam varsa bu şehrimiz için çok büyük bir kazanç.” diyen Arı, Nevşehir’in var olan sorunlarının çözümü ve şehrin temenni edilen seviyeye çıkmasına bu durumun büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti. Arı, “Bu anlamda bir belediye başkanı olarak buradan hiçbir amasız, lakinsiz ve fakatsız, önkoşul ve şartsız hem elimi hem gönlümü bu şehrin ticaret erbabına, bu şehrin sanayi erbabına, bu şehrin esnafına, çiftçisine, sivil toplum örgütüne, basınına elimi uzatıyorum. Şehrinin menfaatini, kalkınmasını isteyen, şehrinin iyiliğini isteyen herkesin de amasız, lakinsiz ve fakatsız uzattığım bu eli tutmasını istiyorum. “ diye konuştu. Arı, belediyede gerçekleşen ve gerçekleşecek olan faaliyetleri içeren bir sunum yaptı.