Ülkemizde musluklardan su içilebilen sayılı illerden olan Nevşehir, su fiyatları bakımından da diğer Belediyeler içinde en ucuz suyu içen iller arasında yer alıyor...  

Konu hakkında FİB Haber Merkezinin sorularını yanıtlayan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bektaş Demir; "Nevşehir halkının en temiz ve kaliteli suyu bölgesinde en ucuza içtiğini söyleyerek çevre illerin su fiyatlarıyla Nevşehir'deki su fiyatını karşılaştırdığınızda bunu apaçık görebilirsiniz" dedi.

Belediyeden Açıklama: Kaliteli Suyu Ucuza İçiyoruz

Nevşehir'de suya yapılan zam hakkında değerlendirmelerde bulunan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Bektaş Demir; " Nevşehir'de suya 8 yıldır zam yapılmadığını bu sebeple her ay Belediyemiz 1 Milyon TL zarar ettiğini ifade etti.

Yapılan % 30'luk zam ile birlikte hala hazırda Belediyemizin kâra geçmediğini ama en azından mevcut zararın minimize edildiğini söyledi. 

8 Yıldır zam yapılmadı...

2011 yılından bu yana suyun fiyatının belirlenmesinde yasal uygulama olan enflasyon oranı dışında su fiyatında bir artışa gidilmediğini ifade eden Başkan Yardımcısı Demir, 2019 yılı su fiyatlarında yapılan %30'luk zama rağmen hala hazırda belediyeler arasında su fiyatı bakımından Nevşehir olarak en ucuz iller arasında yer almaya devam ettiğini söyledi.

Nevşehir'imizi asbestli borulardan kurtardık..

Demir açıklamasını şöyle sürdürdü; "Belediye Başkanımız Sayın Rasim Arı liderliğinde Nevşehir'in altyapı sorunlarını çözüme kavuşturarak modern ve sağlam bir altyapı oluşturmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bu konuda, ilk iş olarak şehrin asbestli içme suyu borularından kurtarıldığını ifade ederek, vatandaşlarımıza kaliteli suyu ucuza sunarak Nevşehir'i hayalimizdeki o daha yaşanılabilir iller arasında üst sıralara çıkarmakta ki kararlılığımız tam gaz devam ediyor.

Belediye Başkanımız Sayın Rasim Arı öncülüğünde Nevşehir'in daha yaşanabilir bir şehir olması için gece-gündüz ekiplerimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Başkan Yardımcısı Bektaş Demir, Nevşehir Belediyesi olarak şeffaf belediyecilik anlayışının bir gereği olarak gider ve gelir kalemlerini de tek tek resmi web sitemizden vatandaşlarla paylaşıldığını da ifade etti. 

İşte 2019 Yılı Gelir Tarifesini İncelemek İçin TIKLAYINIZ!