Havaların ısınması ile gelen yaz mevsiminde vatandaşlarımız kendilerine bulundukları muhitteki parklara atıyor. Sağolsun Belediyelerimiz yine bizlerin parası ile bir çok güzel parklar ile mahallelerimizi donatırken, bir takım kendini bilmez zevatların parkları çöp yığınına dönüştürmesi hemen hemen her sezon haberimize konu olmuştur. Şimdi sizleri bu konuya örnek olacak Cevher Dudayev mahallesine götürüyoruz...

Nevşehir Cevher Dudayev Mahallesi Öner Sokak üzerindeki Aliye İzzet Begoviç Parkı’nda oluşan bu görüntü çevredeki vatandaşların tepkisini topladı.

Aliye İzzet Begoviç Parkı’nda oluşan görüntü, görenlere “eğitim şart” dedirtti. Parkta bulunan banka oturan kendini bilmezler, bankın çevresini karpuz kabuğu, sigara izmaritleri,  bisküvi poşetleri yada çekirdek çöpleriyle kirletti. Parkta çöp kutusu olmasına rağmen, çekirdek ve cips çöplerinin yerlere atılarak öylece bırakılması çevredeki vatandaşların tepkisini topladı. Öte yandan yere çöp atarak çevreyi kirleten bu kendini bilmez terbiyesizlere 232 TL idari para cezası uygulandığınıda hatırlatalım.

Bu iğrenç görüntü sonrası tepki gösteren Cevher Dudayev mahalle muhtarı Abdurrahman Keten'de mahalle sakinlerini şu cümlelerle uyardı:  "Cevher dudayev mahallesi sakinlerin dikkatine, sayın mahalle sakinleri parklarımızın daha düzenli, Temiz olması için siz değerli Mahalle sakinlerin elinde yiyecek, içecek atıklarını bir poşete toplayıp oradaki büyük çöp konteyner var giderken atabilirsiniz.

Yeni yapılan Aliye Begogiç parkın durumu içler acısı... Park yapılmıyor diyordunuz, şimdi park yapıldı ama bu böyle olmaz. Kırmalar dökmeler çimleri kazmalar Anne, Babalar çocuklarına ikazda bulunmuyor. Hele bu gençler hiç Ahlak, saygı diye bir şey kalmamış, Belediyemiz yapıyor ama korumasını, Temiz kullanmayı bilmiyoruz. Mahalle muhtarı olarak ben sizler adına utanç duyuyorum. Buradan Bekçilerimize sesleniyorum parklarımızı, okullarımızın sokaklarımızın çevresini elinizden geldiği kadar sık sık dolaşın çünkü Mahalle sakinlerinden çok şikayet geliyor. Eğer Gençler doğru durmuyorsa polis İmdat 155 ve 153 zabıta müdürlüğünü arayınız. Eğer sonuç alamıyorsanız beni arayınız. Ben gerekli mercilerle, Makamlarla iletişime geçer gerekeni yaparım. Daha güvenli daha Temiz bir Mahalle olması için hep beraber Mahalle sakinleri olarak Yeter artık diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bu eşeklerden Nevşehir'de çok var

Başlık çok ağır almuş diyenlere gelin bu konuyu birlikte tartışalım..

Ve bakalım kimler “alınganlık” yapacak..

HER YERDELER MAALESEF

Pikniğe gidiyorsun, ağaçlık araziyi yakıyorsun..

Kapadokya'da peribacaları diyarını geziyorsun çöpünü orada bırakıyorsun, adını duyduğun her dağa taşa, tarihi yapılara, ırmak kenarına her tatil beldesine, her köye, her parka gidiyorsun çocuğunun altını değiştirdiğin bezini oraya atıyorsun..

İçtiğin biranın şişesini arkandan kim toplayacak sanıyorsun?

Yetmiyor pet şişeye işiyor, sidikli çöpünü de her yere bırakıyorsun..

Nereye gitsek senin izlerini görüyoruz..

Ürgüp'te her dağ başında, Avanos'ta ırmak kıyısında, Nevşehir'de ki her doğal parkta, Kapadokya'daki her doğal güzellikte..

Dünyanın en güzel, en özel, en eski tarihi eserlerine sahip olsak ne fayda, Özkonak, Kaymaklı, Derinkuyu, Tatlarin'de sen en mahrem yer altı kentlerinin duvarlarına o saçma sapan adını yazıyorsun..

Üstüne başına bakınca insana benziyorsun, ama ne yazık ki olamıyorsun..

Çocukların karınca yuvalarını bozuyor, bön bön bakıyorsun..

Sokak köpeğine taş atıyor, sırıtıyorsun..

Kedinin yavrularını alıp ölümüne sebep oluyor, iyi bir şey yapıyor sanıyorsun..

Kuşların yuvalarını dağıtıyor, kıs kıs gülüyorsun..

Doğal yaşam alanlarında soyları tükenmek üzere olan her canlıyı avlıyorsun, bir de fotoğrafını çekiyorsun..

Sonra bunları sosyal medya da paylaşıyorsun..

Ve buralardan bakılınca pek sosyal, pek afilli, pek modern, pek bilmem ne görünüyorum sanıyorsun..

Kendinden başka hiç bir şeyi düşünmüyorsun..

Yaşadığın gezegenin ve hatta oturduğun sokağın bile farkında değilsin..

Saçlarını jöleleyip, kıçına da ‘kot'u çekince bir şey oldum sanıyorsun..

Hatta kimi zaman turist avına çıkıp kitap okuyormuş gibi bile yapıyorsun..

Oysa sen, ne okuduğunu anlayacak zekaya sahipsin, ne de dünyayı görecek gözlere..

Yazık ki; biz de senin verdiğin hasarı tamir için kendimizi paralayıp duruyoruz..

Keşke hiç doğmamış olsan..

Sensiz ne mutlu olurdu bu dünya..