Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe CHP İl Başkanı Kamil Gülmez’in yanı sıra CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından düzenlenen basın açıklamasında konuşan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan önemli açıklamalarda bulundu.

Yürüyüşe izin vermeyen Vali Aktaş değilmiş...

Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili Av. Faruk Sarıaslan, CHP Nevşehir İl teşkilatı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilmek istenen Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşüne Nevşehir Valiliği tarafından kamu düzenini bozacağı gerekçesiyle izin verilmemesi olayına açıklık getirdi.

Milletvekili Sarıaslan; "Sayın Valimiz beni ve İl Başkanımızı çay içmeye davet etti. Devletimizin Valisi olarak gördüğümüz için Valimizin bu teklifini kabul edip makamında çay içtik. Sayın Valimiz dedi ki, Bir takım yanlış anlaşılmalar olmuş. Ben Japonya'daydım. Yasaklamada benim altımda imzam yok. Ama altında imzası olan şahıstanda bunun hesabını soracağız dedi.

CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın izin verilmeyen imza ile ilgisi olmadığını, Vali Aktaş’ın o tarihlerde Japonya’da olduğunu söyledi.

CHP Milletvekili Sarıaslan; Artık Nevşehir'de Tek Kale Yok...

Milletvekili Sarıaslan, “Bugün Sayın Vali beni aradı ve birlikte çay içelim dedi. Valimizi İl Başkanımız ile birlikte ziyaret ettik. Kendisinin Japonya’da olduğunu izin yasağının kendisinin izin yasağından haberi olmadığını söyledi. Bu konuyla ilgili olarak izin yasağını getiren kimse gerekli inceleme ve araştırma yapacağını söyledi. İstediğimiz şekilde Cumhuriyetimizi kutlayacağımızı söyledi. Bizde kendisine zaten bunun en doğal hakkımız olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyeti kuran bir parti olduğunu, milletimiz ile birlikte bu Cumhuriyeti kutlamamız gerektiğini söyledi. Valimizde zaten yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Hiçbir problem olmadı. Nevşehir halkı CHP’lisi, İYİ Partilisi, MHP’lisi, AK Partilisi yürüyeceğiz.  Sayın Valimiz kendisi anlattı. Burada Valiliğin sorumlu olduğu yer ama Valimizin Japonya’da olmasından dolayı kaynaklanan yanlış imza atıldığını söyledi. Valimizi anladık. Valimize de teşekkür ettik. Demokratik bir ortamda Nevşehirlilerle kucaklaşarak bu bayramımızı kutladık. Validen özür dilemedik. Çünkü Valisinin sorumluluğunda olan bir şey. Ama Valimizin iyi niyetli oluğun gördük. Valimizle kucaklaştık” dedi.

Sarıaslan'ın konuşmalarını içeren videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

"Nevşehir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilmek istenen Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşüne, kamu düzenini bozacağı gerekçesiyle izin vermedi."

İşte Nevşehir Vali Vekili Aydın Abak imzalı o yazı;