Nevşehir Belediyesinin 3 Mayıs 2019'da kaidesinden sökerek, bakım ve onarıma aldığı Damat İbrahim Paşa heykeli için yürütülen bakım ve onarım çalışması tamamlanarak ilk günkü görünümüne kavuştu.

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre, Nevşehir’in kurucusu, Lale Devrinin ünlü Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın, Derinkuyulu ünlü Heykeltraş Hakkı Atamulu tarafından 1946 yılında Bronzdan yaptığı heykel için yürütülen bakım ve onarım çalışması tamamlandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın talimatı ile heykelin her iki elinde bulunan lale ve buğday başağı 05.10.2019 tarihi itibariyle yeniden eklenerek orjinal haline getirildi.

Nevşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tesislerinde Nevşehir Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, şehrin kurucusu Damat İbrahim Paşa heykelinin çok kısa bir süre içerisinde Necdet Ersan Parkı içerisinde konuşlandırılacağı ifade edildi.

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa heykeli, bronzdan dökülmüş olup, Sadrazam Damat İbrahim Paşa sağ eliyle buğday başağını tutmakta, sol eli de kalçasına dayalı olarak bir lale tutarken tasvir edilmiştir. Bu heykeldeki merdane matbaayı, zeytin dalı barışı, lale ise Lale Devrini simgelemektedir. Heykelin kaidesinde “Damat İbrahim Paşa 1665/1660-1780” yazılıdır. Zaman içerisinde brozndan yapılma başak ve lale çalınarak elleri boş kalmıştı...

05.10.2019 tarihi itibariyle Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın talimatı ile heykelin her iki elinde bulunan lale ve buğday başağı yeniden eklenerek orjinal haline getirilmiştir.

İşte son hali....