Nevşehir Esentepe Mahallesi Avanos Kavşağındaki yapay şelalenin Korona virüs sürecinde yanından geçen yayalar için risk oluşturabileceği yönündeki haberimiz ses getirdi ve bugün o şelale kapatıldı. 

Nevşehir Barosu Avukatlarından Av. Mehmet Biçer, bugün şelalenin kapatılması üzere sosyal medya hesaplarından Nevşehir Valiliğine, Nevşehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkür etti. Biçer, bugün sosyal medyadaki paylaşımında “Hafta başında yaptığım çağrı üzerine Nevşehir’deki yapay şelale bugün kapatıldı. 

Geç de olsa çağrıma duyarlılık gösteren Nevşehir Valiliğine, Nevşehir Belediyesine, Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkür ederim.  Konuyu yaptığı haberle kamuoyuna duyuran FİB Haber’e de özel bir teşekkür...” ifadelerini kullandı. 

Konuyu ilk kez 15 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesaplarından gündeme getiren Av. Mehmet Biçer’in “Nevşehir Belediyesine Açık Çağrı” başlıklı paylaşımı şöyle idi: 

“NEVŞEHİR BELEDİYESİNE AÇIK ÇAĞRI
Nevşehir Esentepe Mahallesi Avanos kavşağındaki yapay şelale, salgın sürecinde yanından geçmek zorunda olan yayaları endişelendiriyor. Konuyu Pazartesi günü 153 Zabıta ve Belediye WhatsApp hattına bildirdim ama cevap verilmedi. Şelale halen faaliyette. 

Şelalenin olduğu yer Esentepe Mah., Nevkur ve Ürgüp yolu ile şehir merkezi arasındaki en önemli yaya yoludur; başka alternatif güzergah da yok. Şelaleden akan sular rüzgarın ve düşmenin etkisiyle, yanından geçen yayaların elbiselerine, ellerine, yüzlerine ve gözlerine sıçrıyor.

Buradaki yaya yolu bazen neredeyse bir metreye kadar daraldığı için, yayaların şelaleden uzaklaşma imkanı da yok. 
Şelale yapay olduğu için aynı su sürekli ortam havası ve döküldüğü havuz ile temas etmekte ve devridaim yapmaktadır.

Şelale mevcut haliyle, COVID19 sürecinde buradan geçen yayalar için ciddi bir sağlık riski oluşturabilir. 
Örneğin buradan geçen enfekte bir kişinin havuza tükürmesi ya da elini sokması halinde, devridaim yapan aynı su etrafa sıçrayarak oradan geçen herkese virüsü bulaştırabilir.
Fotoğraflarda şelalenin bugünkü durumu görülmektedir. 

Bu kritik süreçte en küçük risk ihtimaline karşı şelalenin kapatılması gerektiği kanaatindeyim. 
Belediyenin konuyla ilgili tedbirleri almasını, endişeleri giderici ve tatmin edici bir açıklama yapmasını umuyor ve bekliyorum.”

FİB Haber olarak biz de toplum sağlığı konusundaki hassasiyeti için Nevşehir Valiliğine, Sayın Vali İlhami Aktaş’a, Nevşehir Belediyesine, Belediye Başkanı Sayın Rasim Arı’ya, Nevşehir Kamuoyuna ve değerli FİB Haber takipçilerine yürekten teşekkür ediyoruz. 
Hep birlikte çok güzel oluyoruz Nevşehir!

Şimdi ise o şelale kapatıldı: