Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ü makamında ziyaret ederek, Kalaba kasabasının ilçeye dönüştürümesi talebini dile getirdi.

Kalaba Belediye Başkanı Erdal Yorgancı, kısa süre içerisinde birçok önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, hedeflerinin beldelerini daha da geliştirip bir an önce ilçeye dönüştürmek olduğunu söyledi.

“İlçe olma yolunda adımlarımızı atıyoruz”

Kalaba'nın ilçe olabilmesi için tüm imkanlarını ortaya koyacaklarının altını çizen Başkan Yorgancı, Bu kapsamda AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ü makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
 

BU YOLA BAŞ KOYDUK ...
Ankara ziyaretine ilişkin açıklamada bulunan Belediye Başkanı Erdal Yorgancı; "Mecliste vekilimizle yaptığımız görüşmenin konusu kasabamızın "İlçe olması" idi. İlçeliğin niye gerekli olduğunu Kırşehir Mucur'dan Kayseri’ye kadar yol üstünde ilçe bulunmadığını en büyük belde olduğumuzu en önemlisi kasaba halkımıza verdiğimiz en büyük vaat olduğunu kısaca KALABA'nın ilçeliği her yönüyle hak ettiğini ve hazırlayacağımız raporun içeriğini değerli Milletvekilimiz Sayın Açıkgöz ile görüştük. Bu konuda Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'dan randevu talebimizi kendilerine ilettik. Niyet hayır akibet hayır inşallah." dedi.

NEVŞEHİR’E YENİ BİR İLÇEMİ GELİYOR? "TÜRKELİ İLÇESİ"

Türkeli, isminde yeni bir ilçe kurulma çalışmalarının sürdüğü öne sürülüyor. Söz konusu yeni ilçelerin kurulma olasılığı, Nevşehir'in idari ve siyasi hayatı açısından mantıklı görünmüyor da değil. Nitekim; Birleştirilmesi düşünülen bölgelerde yıllardır aynı siyasi sonuçlar çıkmasından hareketle kafalara bir soru işareti gelmeyeceği bir yana, bu bölgelere daha iyi ve lokal belediyecilik hizmeti verilebilmesi için de uygun gibi görünüyor aslında.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba, Çalış, Akarca, Mahmat, Karacauşağı ve Paşalı birleştirilerek, Türkeli isminde yeni bir ilçe kurulması gündemdeki sıcaklığını koruken aynı şekilde, Özkonak, Göynük, Sarılar ve Topaklı'nın birleştirilerek yeni bir ilçe kurulması ile Göreme, Uçhisar, Çavuşin ve Ortahisar'ın birleştirilerek KAPADOKYA ismiyle yeni bir ilçe kurulmasıda gündemin sıcak konuları arasında yer alıyor. Anlaşılan o ki önümüzdeki günler bu konuda önemli gelişmelere gebe.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba, Çalış, Akarca, Mahmat, Karacauşağı ve Paşalı birleştirilerek, Türkeli isminde yeni bir ilçe kurulması gündemde, aynı şekilde