Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının verdiği finansman destekleri bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sunuyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde KOP İdaresi’ni ziyaret eden AK Parti Nevşehir Milletvekilleri bunun meyvesini toplamaya başladılar.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Nevşehir'e ‪2020 yılı için yaklaşık 15 milyon TL’lik 19 projenin desteklenmeye hak kazandığını müjdelediler.
 

KOP Destekleri Nevşehir’de Üretim Atağına Dönüşüyor‬

Konu hakkında Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamında Nevşehir'e ‪2020 yılında yaklaşık 15 milyon TL’lik 19 proje desteklenmeye hak kazandı" dedi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın onayıyla KOP İdaresi tarafından Nevşehir ilimize 2016-2020 yılları arasında toplam 48 Milyon TL’lik ödenek aktarıldı.‬

‪2020 yılında da yaklaşık 15 milyon TL’lik 19 proje desteklenmeye hak kazandı.‬ Şehrimize ve ülkemize üreten, istihdam ve katma değer sağlayan tüm hemşerilerimizin yanındayız.
 
‪Sn Bakanımıza ve KOP idaremize teşekkür ediyoruz. Sevdamız Nevşehir’imiz için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz; kazanan Nevşehir’imiz oluyor. Hayırlı olsun." dedi.

KOP BKİ Tarafından Nevşehir ilinde 2020 Yılında desteklenecek projeler;

KOP Küçük Ölçekli Sulama İşleri Programı

KOP Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Programı

KOP Tarımsal Eğitim Ve Yayım Projesi

KOP Bölgesinde Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi Projesi

KOP Bölgesinde Okuma Kültürünün Ve Alışkanlığının Geliştirilmesi

Konya Ovası Projesi Sosyal Gelişim Programı

Mustafapaşa Turizm Uygulamaları Projesi