Nevşehir'de caminin açık penceresinden içeriye giren kumru kuşu, camii içindeki hoparlör üzerinde yuva yaptı.

Nevşehir Güzelyurt Mahallesi, 231. Sokakta bulunan Hz. Ömer Camii içerisinde kendisine yuva yapıp içine yumurtlayan kumru görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

Cami içine yuva yaparak yumurtlayan kumruyu her gün kontrol eden Hz. Ömer Camii imamı Ömer Öz , yumurtadan çıkacak yavruları heyecanla bekliyor.

İşte Hz. Ömer Camiimizin yeni misafiri...

Caminin imamı Ömer Öz yaptığı açıklamasında; " Çiçeklerimiz yağmur havası alsın diye açık bıraktığımız pencereden içeri giren ve son cemaat mahallindeki hoparlörün üzerine yuva yapıp yumurtlayan kuşun yemini suyunu bıraktık... Artık heyecanla yavrular yumurtadan çıkana kadar bekleyeceğiz ..." dedi.

"Görmez misin ki, göklerde ve yerde olanlar, havada kanatlarını açarak hareketsiz gibi duran kuşlar Allah’ı tesbih ederler. Hepsi duasını ve tesbihini bilmekte, Allah da onların bütün yaptıklarını bilmektedir."

| Nûr Sûresi 41. Âyet

Hatırlanacağı üzere Nevşehir'de kumrular geçtiğimiz senede Alibey Camii'nnin avizesine yuva yapmışladı... Rabbim en kısa zamanda camilerimizi müminlerle Fatihalarla, Yasinlerle şenlendirsin İNŞALLAH...

Demek ki Camilerimiz sadece müminlerin hayat bulduğu mekanlar olmayıp aynı zamanda bir çok canlı içinde sığınacakları en önemli limandır.

CAMİLER TAŞTAN BİNALAR DEĞİL: Camiler sadece taştan, tuğladan, betondan ibaret binalar değildir. Camiler müminler olarak tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp Hakk'ın karşısında eşitlendiğimiz, cem olduğumuz, günde 5 defa kulluk görevimizi ifa ettiğimiz mukaddes mekanlardır. Camilerimiz şehirlere kimlik, kişilik ve karakter kazandıran yapılardır.
CAMİLERİN SÜSÜ GENÇLER: Camilerimizi sadece namaz kılınıp dağılınılan bir ibadet mekânına dönüştürmek ona yapılabilecek en büyük saygısızlık. Camilerin süsü cemaatidir, özellikle de gençler. Çocuklarımızın neşesiyle, gençlerimizin heyecanıyla, pir-i fanilerimizin tecrübesiyle, kadınlarımızın nezaket ve becerisiyle dolmayan bir cami, mahzun ve öksüz kalmış demektir. Çocukların gelmediği, gençlerin uğramadığı, hanımların sahip çıkmadığı camiler, boynu büyük kalmaya mahkûmdur.
YAPAY DUVARLAR ÖRMEYELİM: Geçmişte olduğu gibi bugün de cami merkezli bir hayatı özendirmemiz, teşvik etmemiz gerekiyor. Bilhassa genç kuşaklar ile camilerimiz arasında yapay duvarlar örmemeliyiz. Gençlerimizin kalplerini camilere ısındıracak faaliyetler düzenlemeliyiz. Günde 5 vakit bize kulluğumuzu hatırlatan çağrıya cevap vererek önce kendimizin, sonra evlatlarımızın ayaklarını camilere alıştırmalıyız.