MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, bazı internet sitelerinde Kaymaklı Belediyesi ile ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin çok sert açıklama yaptı.

Kaya, MHP’nin kurumsal kimliği ön planda tutularak kasıtlı bir linç girişimi başlatıldığını belirterek, “Kimin elinde oyuncak olduğunu bilmediğimiz birkaç sözde gazeteci buna alet olmaktadır. MHP böylesi küçük oyunlara asla gelmez, gelmemiştir. Gazeteci kimliğini kullanarak karakter aramaya kalkan zatlar bilmelidir ki MHP onlara taviz vermedi, vermeyecektir.” dedi.

Kaya, açıklamasında şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Kaymaklı Belediyesi ve bir esnafımızla ilgili asılsız ve gerçeği yansıtmayan haberler yer almıştır. Konuyla alakalı Sayın Başkanımız gereken açıklamaları yapmıştır. Ancak MHP’nin kurumsal kimliği ön planda tutularak kasıtlı bir linç girişimi başlamıştır. Bu nedenle buradan kimin elinde oyuncak olduğunu bilmediğimiz birkaç sözde gazeteci buna alet olmaktadır. MHP böylesi küçük oyunlara asla gelmez, gelmemiştir. Gazeteci kimliğini kullanarak karakter aramaya kalkan zatlar bilmelidirki MHP onlara taviz vermedi, vermeyecektir. Nevşehir’de MHP’nin 4 belediyesi de tüm gayretiyle hizmet vermektedir. Sadece Kaymaklı değil Göreme, Kavak ve Tatlarin belediyemiz şov peşinde koşmadan gece gündüz çalışmakta ve bugüne kadar yapılmayan hizmetleri hayata geçirmektedir. Buradan tekrar sesleniyoruz MHP ve MHP’li belediyelere açıktan, gizliden düşmanlık besleyen, saldıranlar, hizmetlerine gölge düşüren ve engellemeye çalışan kim olursa olsun karşısında bizi bulacaktır.”

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç ayrıntıları anlattı...

Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç'de, “Günlerdir kamuoyunu meşgul eden bir algı operasyonunun içinde yer aldığımız için üzgün olduğumu belirtmek istiyorum.  Bu toplantının asıl amacı asla neler oldu diye anlatmak değildir ki biz ilk günden bu yana gerçekleri anlattık. Ama burada bir kez daha olayı derinlemesine anlatıp asıl oyunun partimizi hedef aldığını söylemek isterim.” dedi.

Başkan Çekiç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2019 yılı kasım ayında işletme sahibi vatandaş belediyemize ruhsat başvurusunda bulunmuş, daha sonra benimle görüşmüş biz de kendisine sokak sakinlerinden muvafakatname alması durumunda ruhsat alabileceğini belirtmiştik. Fakat yine dedim ki sanayi faaliyeti olan işletmelerin yaşam alanlarından uzak bir yere çekilmesi konusunda çalışmamız var diğer işletmeleri de taşımayı planlıyoruz o doğrultuda çalışmaları yaparsan mağduriyet yaşamazsın.

İşletme sahibi ile sadece halı yıkaması yapacağına dair yapılan görüşmeler neticesinde ruhsatı verildi ve ruhsata oto yıkama ve yağlama yapılmaz şerhi düşüldü. Bunlara rağmen vatandaşın ruhsatına aykırı çalışmalarına kimseye zararı olmuyor, o da ekmek derdinde diyerek iyi niyet gösterildi. Sokak sakinlerinden şikayetler gelmeye başlayınca zabıtalarımızı gönderdik, ses ve çevre kirliliği olup olmadığını denettirdik. Zabıtamız her hangi bir kirlilik olmadığını söylediler biz de şikayet eden vatandaşlarımızı bu doğrultuda ikna etmeye çalıştık. Tüm samimiyetimle söylüyorum, Harun Çekiç’i tanıyanlar çok iyi bilir ki asla ve kata birilerinin ekmeğiyle oynayacak bir insan değilim. Aksine kim nereden kazanıyorsa ekmeğini varsa bir desteğim onu sonuna kadar vermek isterim. Son yaşanan olayda yine aynı şikayetlerle birlikte bu kez geç saatlere kadar çalışıldığı, müzik sesleri ve makine seslerinden rahatsız olunduğu şikayetleri geldi. Bu kez bizzat ben gitmek istedim. Oraya giderken tek amacımız dükkanın kapılarını kapatıp tüm makineleri çalıştırmak ve ses olup olmadığını görmekti. Zabıtamız dükkanın içine girdi makineleri çalıştırdılar. Şikayet edenlerden 85 yaşında Ahmet amcayı da çağırdık. Ses olmadığını kendisine gösterelim istedik. Fakat kesilip biçilip servis edilen videoda olduğu gibi işletme sahibi vatandaş ağır küfürlerle Ahmet amcaya tehditler savurmaya başladı. Orada biz varken böyle bir şeye müsaade etmemiz asla söz konusu olamaz ki biz olmasak da bunu yapması bizleri susturamazdı. İşletme sahibini yatıştırdık derken bu kez babası geldi o da aynı şekilde tasvip etmediğimiz bir üslupla Ahmet amcaya saldırmaya başlayınca gerekenin yapılması, halı yıkama ruhsatı ile işletmenin faaliyetinin devam etmesi talimatını zabıtalara verdim. Ortada ruhsat iptali bile yokken var dediler. Bu olay olduğu gibi böyledir ve halkımızın tamamen vicdanına bırakıyorum.

Algı operasyonu da tam olarak bu olaydan sonra başladı.

Sırayla gidelim,

İki Haziran 2020 tarihinde, MHP’li Kaymaklı Belediyesi Gençlerin Ekmeğiyle Neden Oynuyor? MHP’li?

Üç Haziran 2020 MHP’li Harun Çekiç Bu Görüntülere Ne Diyecek? MHP’li?

Ve Gazeteciler Cemiyetine saldırılar bizden dolayı.

Ben tüm yaşananlarda neye üzüldüm biliyor musunuz? Kendi çıkarları için benim hemşerilerimi ve gençlerimi kullandıklarına. Milliyetçi Hareket Partisinde olmak, ülkücü olmak bu haberleri servis edenler tarafından pek iyi karşılanmıyor sanıyorum. Burada da bir olay başı var aslında. Göreve geldiğim ilk günden beri özellikle dikkat ettiğim ve dile getirdiğim konu vatandaşın parası. Belediyenin bir kuruşu korunmalı ve korunacak. Ziyaretimize gelen tüm basın mensubu arkadaşlarımıza bizzat söyledim. Maddi olarak durumumuz belli, borçlarımız var. Ve bizim kaynakları çok özenli kullanmamız gerekiyor dedim. Basına elbette ki muhtacız bizleri yeri gelecek eleştirecek yeri gelecek anlatacak. Ama bununda belirli bir programlama ile yapılması konusunda istişarelerimizi yaptık. Hatta ve de hatta dedim ki elli öğrenciye burs veriyoruz. Harcamalarımızdan biraz daha kısarak, kendi öz kaynaklarımızla bir şeyler yaparsak 50’yi 100 yapar daha çok öğrenci sevindiririz.

Gazetecilikten çok fırsatçılık ve çıkar anlayışı ile sözde gazeteciyim diye geçinen birileri bu dediklerimizden sonra, bizde buna göre haber yaparız diyerek bizleri makam odamızda tehdit etme cüretini gösterdiler.

Gazeteciliğin onurunu ve haysiyetinizi en iyi bilen kişilerden birisi olduğumu düşünüyorum ve bu tür insanların sözleri ile bir camiaya asla tavır almadan yolumuza bakmaya gayret ettik ve ediyoruz. Birçok kıymetli basın camiası üyesi dostlarla bir araya gelerek, neler yapabileceğimizi, birbirimize nasıl destek olacağımızı istişare ettik.

Konuyla ilgili tek açıklamayı Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bayram Ekici’ye bizzat kendim yapmak istedim çünkü camianın sorumlusunu kendisi olarak bildim. Sayın Ekici ile herhangi bir samimiyetimiz yoktur ve sadece protokolden tanıdığım birisidir.

Fakat çıkan yalan haberle ilgili sadece kendisine güvendim ve olayları anlattım. Kendisinin de yazmadığı ama basına servis ettiği açıklama ile ilgili ona bile saldırmaya başladılar.

Şuraya gelmek istiyorum aslında, burada konu ne ruhsat iptali ne gençlerin ekmeği. Burada tüm algı MHP’li Kaymaklı Belediyesi, MHP’li Harun Çekiç, MHP. Yandaşlıkta sınır tanımayan, haysiyet bilmeyen para için karakterlerini kiraya veren şahısların benim nezdimde hiçbir kıymeti yoktur ve olmayacaktır. Gerçekten gazeteci kimliği ile kamuyu bilgilendirme sorumluluğu çalışan, emek harcayan tüm basın mensuplarına kapılarımız sonuna kadar her zaman açıktır. Kimsenin hakkını kimseye çiğnetmemek için bu makamda olacağımızı, asla hırs, kin ve kibirle yolculuk yapmayacağımızı belirtmek isterim.

Kaymaklı Belediye Başkanlığı görevine geldiğim ilk günden beri tüm çalışanlarımıza dediğim şey şudur: hiçbir vatandaşı siyasetine, ırkına, cinsiyetine, diline göre ayırmaksızın herkese eşit hizmet sunacaksınız. Bizler bu kadar siyasi iken siyaseti aşmışız ama hala birileri tarafsızlık kamuflajı altında bizleri lekelemeye çalışması başlı başına bir oyundur ve fiyaskodur.”

“Yalan haber yargıya taşındı”

Yalan haberi yargıya taşıdıklarını vurgulayan Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, açıklamasının sonunda da şunları aktardı: "Bu konu ile ilgili bu son açıklamamız. Bugünden sonra sözde gazeteci müsveddesine hiçbir cevap vermeyeceğiz. Kendisine cevap da prim de vermeyeceğiz. Prim elde etmesine müsaade etmeyeceğiz. Bundan sonraki süreçte hukuki mücadelemiz devam edecek.”

Basın açıklamasında MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Mehmet Varol, Merkez İlçe Başkanı Gökhan Göğdemir, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç, Göreme Belediye Başkanı Ömer Eren ve partililer hazır bulundu.