Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Bozca Köyü ve Göynük köyü sınırları içerisinde bulunan Bayramhacılı Barajı Gölü'ne serinlemek için giren kardeşlerden Adem Avut (32) boğularak yaşamını yitirdi. 40 yaşındaki Abi Mustafa Avut ise ekipler tarafından kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgilere göre, olay dün öğle saatlerinde Avanos ilçesine bağlı Bozca köyü Bayramhacılı Barajı'nda meydana geldi. Kayseri'den piknik için gelen aileden serinlemek için baraj gölüne giren iki kardeş gözden biranda kaybolması üzerine boğulma tehlikesi yaşadı. 

Ailesi ve çevrede ki vatandaşların durumu farkederek haber vermesi ile olay yerine Jandarma, AFAD Arama Kurtarma ve 112 ekipleri sevk edildi.

Yürütülen arama çalışmalarında ağabey Mustafa Avut'u (40) göletten çıkartılarak Nevşehir'de Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, kardeşi Adem Avut (32) ise bir anda gözlerden kayboldu. 

İhbar üzerine olay yerine gelen Aksaray AFAD su altı arama kurtarma ekibi tarafından Bayramhacılı baraj göletinde boğulan 32 yaşındaki Adem A. isimli gencin cansız bedeni sudan çıkartılarak Nevşehir sağlık ekiplerine teslim edildi.

Talihsiz gencin cenazesi Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Adem A’nın yakınları, olay yerinde sinir krizleri geçirdi.
Jandarma’nın olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Kaynak: Cezmi Türkmen