Ülke genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında ‘evde kal’ çağrıları sürerken, taze gıda ihtiyacının karşılanması için çiftçiler de bağı, bahçesi, yada tarlalarında işinin başında kalıp, çalışmalarını sürdürüyor. Nevşehir’de yaşayan çiftçiler, ‘Tedbirini al, üretimde kal’ sloganıyla tarlalardaki faaliyetlerini sürdürüyor. 

Topaç köyü sarımsak tarlasında sosyal mesafe ayarı...

Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde, ’Beyaz altın’ olarak adlandırılan ve dünyanın en kaliteli sarımsakları arasında gösterilen TOPAÇ sarımsağının çapası başladı.

Nisan ayı ile birlikte sarımsak çapası yapılmaya başlanan tarlalarda çalışan kadınlar, sosyal mesafe kuralına uyarak, çalışıyor. Yine koronavirüs için önlem alan Nevşehirli çiftçiler, İçtikleri su ve çay bardaklarını plastik yada karton tek kullanımlık tercih ediyor, herkes yemeklerini kendi evinden getiriyor ve ayrı köpük paketlerde yeniliyor.

Sarımsak üreticisi Adnan Yıldız; "Koronavirüs nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Ve Bu süreçte tarımdaki insanların çalışması gerekiyor. Köylümüz üretecek ki insanlarımız tüketsin. Bu bağlamda köylümüz önlemlerini alarak tarlasında hem organik hem hijyenik üretmeye devam ediyor. Bugün sarımsak tarlasında çapalama işi yapan köyümüz emekçileri sosyal mesafeyi koruyarak çalışmalarını sürdürdüler. Türkiye'de,  köylüsü, çiftçisi ürettiği sürece kimse merak etmesin mahsuller ülkemize yeter" dedi.

Yıldız, "ayrıca Ramazana kadar devam edecek olan sarımsak çapalama sezonunun Topaçlı çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum." dedi.

Nevşehir Topaç köyü sarımsak tarlasında sosyal mesafe ayarı videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!