Nevşehir il genelinde etkili olan dolu yağışı dünyaca ünlü Nevşehir'in üzüm bağlarında hasara yol açtı. Özellikle merkez ilçeye bağlı, Uçhisar, Göreme ve Avanos ilçesindeki çiftçiler dolu yağışından olumsuz etkilenirken, bağlarda meydana gelen hasar üreticilerin keyfini kaçırdı.

Dolunun vurduğu bağlardaki yeni doğan ve koruk halindeki üzüm taneleri ile yapraklarının yerlere döküldüğü görüldü. Dolu hasarı nedeniyle durumdan büyük üzüntü duyan Nevşehirli üzüm üreticileri, bu yılki rekolteden endişe duyduklarını belirttiler.

Nevşehir'de gün içerisnde etkili olan dolu, meyve ve sebze bahçelerinde de büyük zarara yol açtı.

Dolu yağışı nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğünü belirten çiftçiler, üretimi yapılan özellikle üzüm bağlarında, yaşanan afet nedeniyle emeklerinin heba olduğunu belirttiler.

Yaşanan dolu afeti sonrası meyve bahçeleri ve üzüm bağları adeta savaş alana döndüğü gözlemlenirken yaşanan zararın oldukça büyük olduğu belirtildi.

Öte yandan Tarım uzmanları, bir kez daha tarım sigortasının önemini hatırlattı. Doğal afetlere karşı, mahsulün sigortayla güvenceye alınabileceği belirtildi.

Foto: Mehmet Kahraman