Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan, KOP Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (KOP TEYAP) ve KOP Kırsal Kalkınma (KOP KIRSAL)  programları kapsamında Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 2020 yılında sunulan projeler içerisinde başvurusu kabul edilen projelerin protokolleri İl Tarım ve Orman Müdürümüz Okan YILMAZ ile KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan V. Halil İbrahim TONGUR' un katılımları ile imzalandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde KOP Kalkınma İdaresi Başkan V. Halil İbrahim TONGUR yaptığı konuşmasında, Sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde hazırlanan, yenilikçilik esaslarına dayanan, katma değeri artırıcı, sosyal etkisi olan ve bölge ihtiyaçlarını gözeten projelerin desteklenmesine önem verdiklerini söyleyerek onaylanan projelerin bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Okan YILMAZ ise Nevşehir'in KOP Kapsamına alınması ile birlikte bütçesi 7,5 Milyon olan ve bölgede önemli görülen 12 projenin tamamlandığını, 8 projenin ise uygulanmasına devam edildiğini söyleyerek 2020 yılında bölge ihtiyaçlarını gözeterek İl ve İlçe Müdürlüklerimizce hazırlanan 33 adet proje içerisinde bütçesi 3 Milyon TL. olan 7 projenin onaylanması nedeniyle memnuniyetini ifade ederek projelerin gerçekleşmesi için gayret gösterileceğini bildirdi.

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından telli terbiye sistemini esas alan "KOP Bölgesinde Bağcılığın Geliştirilmesi" ile hayvancılıkta kilitli yemlik sistemini uygulayacak "KOP ile Nevşehir'de Hayvancılık Gelişiyor" projelerinin protokolleri karşılıklı olarak imzalandı. 

Nevşehir'de 2021 yılında tamamlanacak projeler:

1- KOP İle Tarımda Minik Eller Projesi

2- KOP Bölgesinde Bağcılığın Geliştirilmesi Projesi

3- KOP'la Paketliyorum, Kazancımı Katlıyorum Projesi

4- KOP Bölgesinde Portatif Ağıl ile Küçükbaş Gelişiyor Projesi

5- KOP'la Modern Barınaklar Sağlıklı Koyunlar

6- KOP ile Nevşehir'de Hayvancılık Gelişiyor Projesi

7- KOP Bölgesinde Sebzeler Modern Seralarda Yetişiyor Projesi