Nevşehir'de, bir giyim mağazasında alışveriş yapıyor gibi davranarak kıyafet çalan zanlı, güvenlik kamerasına yakalandı.

Nevşehir merkez Cami Cedit Mahallesi Ada sokak adresinde bulunan giyim mağazasına, dün (Pazartesi), müşteri gibi gelen 19 yaşındaki 1 genç, bir süre kıyafetlere baktı. İşyeri çalışanlarının biran yanlarından uzaklaşmasını fırsat bilen şahıs, erkek giyim reyonunda gözüne kestirdiği ve maddi değeri yaklaşık 800 TL olan 2 adet Valiz, 4 adet tişört ve 1 adet kaban topladıktan sonra mağazadan çıktı.

Mağaza sahibi, kıyafetleri düzeltmek için reyona geldiğinde, çalınan giysileri fark etti. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen esnaf, kıyafetleri çalan şahıstan, şikayetçi oldu. Bunun üzerine Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, mağazadan kıyafet çalınmasıyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, bölgede yaptığı araştırmada, şüpheliyi tespit etti. Kısa sürede yakalanarak mahkemeye sevk edilen hırsızlık şüphelisi U.U tutuklandı. 

Konuya ilişkin Emniyetten yapılan açıklamada; 30.09.2019 günü İlimiz Nevşehir merkez Camicedit Mahallesinde faaliyet gösteren bir işyerinden maddi değeri yaklaşık 800 TL olan 2 adet Valiz, 4 adet tişört ve 1 adet kaban çalınması neticesi gerçekleşen İşyerinden ve Kurumdan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak;

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık-Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerimizce olayın şüphelisi olduğu tespit edilen 2000 doğumlu U.U. isimli şahıs kısa sürede yakalanmış, şahıs çalmış olduğu malzemeleri bıraktığını iddia ettiği yer kontrol edilmiş ancak bulunamamıştır. Şüphelinin yapılan kaba üst yoklamasında üzerinden çıkan 1 adet oluklu Bıçak yakalanmış, konu hakkında Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek şüpheli şahıs hakkında ayrıca 6136 sayılı kanuna muhalefet ve İş Yerinden Hırsızlık suçundan mevcutlu Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş şahıs TUTUKLANARAK İlimiz Cezaevine Teslim edilmiştir.

Nevşehirde ki bir mağazadan kıyafet hırsızlığı güvenlik kamerasına işte böyle yansıdı. Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ...