Nevşehir Aksaray Karayolunda satıh kaplama (Mıcır) çalışmaları nedeniyle yollara dökülen mıcırlar sürücülere zor anlar yaşatıyor. 

Tozla kaplı yolda ilerlemekte güçlük çektiklerini ifade eden sürücüler, diğer taraftanda Nevşehir-Acıgöl karayolu üzerine serilen mıcır asfalt araçların camlarını kırdığını ve adeta kazaya davetiye çıkardığını ifade ettiler.

Nevşehir Kapadokya Bölgesine ait turistik ilçe ve beldelere turist taşıyan tur otobüsleri ve minibüslere sıçrayan taşlar yüzünden tehlike arz eden yol nedeniyle turistlerde büyük korku yaşıyor. Artık Nevşehir-Aksaray arasındaki karayolu korku yolu haline geldi. Günde yüzlerce aracın geçtiği karayolunda hemen hergün kaza olmaya başladı. 

Nevşehir- Acıgöl-Aksaray arasındaki yollara dökülen mıcırlar nedeniyle daha önce kendi aracının da camlarının üç kez kırıldığını belirten bir vatandaşımız, "Artık yeter, biz bıktık... Can güvenliğimiz yok. Cam güvenliğimiz yok. Mal güvenliğimiz yok. Ama üç maymunu oynayan pek çok" diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

‘Satıh kaplama dediğimiz, asfalt üzerine mıcır dökerek gerçekleşen yol çalışmasının, çok ucuz olduğu için bunun tercih edildiği ifade ediliyor. Tamamda kardeşim insan CANI bu kadar mı UCUZ???

Dünya'ya rezil oluyoruz...

“Gez dünyayı, gör Konya'yı” bu sözü kimin söylediği konusunda kimse hemfikir değil ama Konya'nın gezilmesi konusunda ilham verdiği kesin. Bu günlerde ise bu sözden etkilenmiş olacaklar ki vatandaşların Nevşehir - Aksaray arası mıcır yolu görenlerin dillerinde bir söz yankılanır oldu; "Gez dünyayı gör içler acısı mıcır yolla kaplı Kapadokya'nın giriş kapısını"...

Eee hiç haksızda değiller hani. Bir taraftan Kapadokya'yı tanıtmak adına milyonlarca lira para akıtacaksın... Ballandıra ballandıra tanıtmak turist çekmek için tonlarca paralar harcıyacaksın. Yine tanıtım uğruna turist gelsin diye, İstanbul, İzmir Ankara senmisin yetmez yurt dışında Rusya, Brezilya, Hindistan,  Avrupa ülkelerini arşınlıyacaksın. Sonra karşına küçük bir mıcır taş bela olacak.

Ve diyeceksin ki buraya kadarmış... "Harç bitti yapı paydos" ...

İşte Nevşehir girişinde utanç tablosu... Ve vatandaşın tepki dolu o sözleri videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!

Onca emeğe yazık... İnsanların harcadığı zamana yazık... Yaşanan kazalarda can kayıpları, yaralananlar, Kırılan camlar, zarar gören araçlar...

Eğer asfalt  yolun yoksa tanıtıma vereceğin paradan önce yolunu bir yap sonra davet et. 

Bunlar yetmezmiş gibi birde dalga geçer gibi, koca koca adamların verdiği sözlere yazık... Yazık ki, yazık...

Biraz yüzünüz kızarsın be... Bu kadar duyarsızlık bu kadar vurdumduymazlık olmaz... Nevşehir'in utanç tablosu daha Kapadokya'ya giriş kapısı ile başlıyor... Bizde ağzı dolu dolu yazıp çiziyoruz. Kapadokya'nın girişide çıkışıda Nevşehir diye... Giderken sağlıklı otoban yolları olan hani... Pardon Nevşehir??? Hangi köy orası... 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a üzülüyorum..." diye yazmış haklı olarak bir vatandaşımız... Artık öyle bir hal almış ki, onuda sanki Sayın Erdoğan gelip yapacak. Peki siz ne işe yararsınız? 

Sürücüler mıcırlı yolla tepki göstererek yetkililere seslendi:

 Karayolunun mıcırlı olması ve orta refüjün olmaması kazalara davetiye çıkardığını belirten sürücüler, yetkilileri göreve çağırdı.

Acıgöl'e doğru yolu düşen vatandaşların dilinde aynı sözler tekerleme olmuş adeta:

-Nevşehir'in yolları taştan sen çıkardın beni beni baştan...

-Nevşehir Aksaray yolunu Zeki Müren bile gördüde bir sizin o gözleriniz görmedi...

Nevşehir'de Mıcır Asfalt, Kazalara Davetiye Çıkarıyor. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun istek ve ihbarlar üzerine FİB Haber Merkezi olarak gittik gördük ve çektik işte videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!

İşte gün içerisinde sadece son bir kaç saat içerisinde okuyucularımızdan gelen o şikayet ihbar yazılarından;

-  Gökhan Er; "Öncelikle bu yolun asfalt yapılması daha iyi olur. Bu dökülen mıcır arabalara zarar veriyor, camların ve farların kırılmasına neden oluyor. Bu nedenle 2-3 defadır camımız kırıldı. Ayrıca bu yol bu şekilde kazalara davetiye çıkarıyor. Araba lastiklerinden fırlayan taşlar, çakıllar arkadaki arabanın camına isabet ediyor. Bu da camların kırılmasına, şoförün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesine ve kazaya sebebiyet veriyor. Ve maalesef kimsenin umrunda değil" 

-Metin Ay: "Şu Acıgöl -Nevşehir yolu mıcır dolu arabalara taş yağıyor yayınlayın da lütfen dikkatli girsinler. Araçlar her iki yolda gidiş geliş yayımlarsanız sevinirim."

- Adem Yıldız: İyi günler Nevşehir Aksaray arası ana yola sözde yol yapılıyor. Bu nasıl hizmet hiçmi değeri yok bizim arabalarımızın yol hep taş bunda paylaşın FİB Haber" 

- Hasan Eren: Sayın FİB Haber, Allah Kur'an rızası için şu Nevşehir-Acıgöl arasındaki asfalt çalışmasını bir görüntüleyin. Arabalarımızda ne cam kaldı ne çerçeve ... Son üç günde beş tane kaza oldu, altı kişi yaralandı.  Yazık bu millete kaza yapmamak elde değil biz organize sanayiye servis çekiyoruz günde üç vardiya bu yoldan gidip geliyoruz. Ve insan taşıyoruz karayollarını arayıp şikayetimizi dile getirincede; hız limitlerine uyun cevabını alıyoruz. Bu nasıl insanlik anlamadım. Çokmu zor bu Nevşehirimizin giriş çıkış yollarını sıcak asfalt yapmak... Her yıl mıcır seriliyor, silindirle ezilmiyor, yol kenarına savrulan arabalar birbinini sollarken tekerlerden fırlayan taşlarla kırılan camlar o asfalta heba edilen bakım onarım masrafları bunlar hep millî servet değilmi?

- Hasan Yalçın (Muhtar): Hazırladığı videosu ile tepkilerini getiren vatandaşımız; "Sayın Valim, Milletvekillerim, Belediye Başkanım Allah aşkınıza siz Ankara'ya nereden gidiyorsunuz? Acıgöl yolunu kullanmıyormusunuz? Bu yolun halini hiçmi görmüyorsunuz? Reisimize bu mıcır yoldan dolayı neden laf getiriyorsunuz? Kim bu yolu yaparsa Allah ondan razı olsun" dedi.

-Ahmet Can :"Sesimizi, derdimizi yetkililere nasıl ulaştıracağımızı bir türlü bulamadık. Defalarca başvurduk. Sonuç alamadık. Yetkililerden söz aldık, yine olmadı. Tek çaremiz FİB Haber den sesimizin duyrulması. Daha ne bekliyorlar Ölmemizi mi bekliyorsunuz?

-Rahmi Selvi: "Şuan her iki taraftada Acıgöl'e kadar Nevşehir arası taş yağıyor... Dikkat edin bir gün sizinde başınıza taş yağabilir" ifadelerini kullandı.

FİB Haber.Com aracılığıyla yetkililere seslenen vatandaşlar: Lütfen, bölge halkının sesine kulak verin. Çeşitli kaza ve maddi hasarlara sebep olan bu yola bir çözüm bulun.  

Hiç kimse kusura bakmasın. Bu memleket sahipsiz değil. Şimdi en kısa sürede YETKİLİLER bu konuya acil çözüm bulacaklar. Kışa kalmadan verilen söz yerini bulacak ve ihalesi yapılıp biran önce asfalt yol Kapadokya girişine serilecek.

Bizde Dünya'nın ve Türkiye'mizin gözbebeği Nevşehir Kapadokya giriş kapısını layık bir yol ile şu başlığı atacağız: UNESCO tarafından Dünya kültür miras listesinde yer alan Kapadokya'ya isterseniz hava limanıyla uçakla, isterseniz Karayolu ile sağlıklı, güvenli bakımlı sıcak asfalt yollarla ulaşabilirsiniz..."

İşte aşağıdaki resimlerde son yıllarda yaşanan günümüzde de devam eden mıcır yol çilesinden kesitler...