Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamasında hiç geliri olmayanların "telefonla" valilikler ve kaymakamlıklara ya da e-devlet üzerinden başvuru yapabileceklerini söylemesine rağmen, Nevşehir merkezde Valilik, ilçelerde ise Kaymakamlık önlerine çok sayıda vatandaşlar akın ettiler.

Nevşehir'de hiç geliri olmayan İhtiyaç sahibi ailelere yardım başvurularını telefonla yapılması gerektiği açıklanmasına rağmen bazı vatandaşlar Valilik önlerinde sosyal mesafe kurallarına uymayarak yoğunluk oluşturdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Geliri olmayan devlete "telefonla" başvursun" açıklamasının ardından Nevşehir merkez ve merkeze bağlı köy ve beldelerden gelen yüzlerce vatandaş başvuru için Nevşehir Valiliği önünde izdihama neden oldu.

Sosyal mesafeye uymayanlara polis uyarısı

Nevşehir Valiliği önünde yardım başvurusu için bekleyen vatandaşların oluşturduğu uzun kuyrukta sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. Yapılan uyarılara aldırış etmeyen kalabalık için polis ekipleri sevk edildi. Valilik önündeki vatandaşları sosyal mesafe konusunda uyaran polis ekipleri, yardım için bekleyen vatandaşları bilgilendirerek başvuruların telefon ilede yapılabileceğini söyledi. Başvuru işlemleri için bekleyen kalabalıkta sosyal mesafe kuralına göre belirli aralıklarla sırada beklemeleri sağlandı.

Başvurunuzu TELEFON ile evinizden yapabilirsiniz...

Yetkililer, hiç geliri olmayan vatandaşlarımızın gelmelerine gerek yok, böylesi bir dönemde sıkıntı ve izdiham yaşamamaları için Nevşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) nı "213 52 60" nolu telefondan arayarak yardım başvurularını yapabilecekleri söylendi.