Nevşehir'de dün başlayan ve belli aralıklarla yağan kar yağışı sonrası yolları buz tuttu. Buzlanma nedeniyle buz pistine dönen yollarda çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Nevşehir merkezde kar yağışının ardından sabah araçlarıyla yola çıkmak isteyen sürücüler zor anlar yaşadı.2000 Evler yolu buz pistine dönerken, birçok maddi hasarlı ve yaralamalı kaza oldu. Trafik ekipleri kazadan kazaya koştu.  Başka kazaların olmaması için ekipler sürücüleri uyararak kontrollü bir şekilde gitmelerini sağlamaya çalıştı. Kaza yapan sürücüler ise bölgede yeterince tuzlama yapılmadığından dolayı yolların buz pisti döndüğünü ifade etti. 
Öte yandan maddi hasar meydana gelen araçlar çekici yardımıyla kaza yerinden kaldırılırken, yaralananlar ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Nevşehir'de özellikle, Nevşehir- Avanos karayolunun Şifa meydanı "Hastane kavşağı" ile bazı semtlerde cadde ve sokaklar adeta birer buz pisti gibi. Özellikle bazı okulların önü ile ara yol ve sokakların bir çoğu buz tutmuş durumda.

Uyuya mı kaldınız, Yoksa tuzunuz mu Bitti?

Yollardaki kar ve buzlanma nedeniyle Nevşehir ve çevresindeki yollarda sürücüler zor anlar yaşıyor. Hava sıcaklığının sıfırın aldığında olduğu günü yollarda buzlanma nedeniyle kayan araçlar sürücüleri zorluyor. 
FİB Haber'e ulaşan şikayetlere göre adeta paten pistine dönüşen yollarda hala tuzlama çalışması yapılmaması vatandaşları isyan ettirdi.

FİB Haber'e ulaşan bazı okurlar sokaklara araç giriş çıkışı yapamamaktan yakındı.

WhatsApp Hattımıza ulaşan ihbarda, Bu sabah saatleri itibari ile vatandaşlar, iş yerlerine veya okullarına giderken problem yaşadı. Nevşehir de bazı cadde ve sokakları adeta buz pateni pistine dönüştü.

Başka bir okurumuzda şikayetinde, İyi günlerbu ara yollar hep buz okula giderken bayağı zorluk çekiyoruz servisler sürekli ara yollarda kayıyor sizden ricam ya tuzlama çalışmaları yapılsın yada buzlanmadan dolayı okulların tatil edilsin...
 
Belediyelerin buzla mücadelede sınıfta kaldığını belirten Nevşehirliler, acilen tuzlama çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti.