Nevşehir Valiliği himayesinde, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) koordinatörlüğü, Nevşehir Ticaret Borsası (NTB) ve BİMSADER (Bims Sanayiciler Derneği) işbirliği ile Suriye'nin İdlib kentine 25 TIR dolusu Bimsblok törenle yola çıktı.

Vicdanın Şehri Nevşehir'den İdlib'e 25 Tır daha Bimsblok gönderildi...

Cumhurbaşkanımızın bilgileri doğrultusunda ve İçişleri bakanımız sayın Süleyman Soylu nun talimatlarıyla, Nevşehir Valiliğimiz himayesinde NTSO ile Bims Sanayiciler Derneği işbirliği ile organize edilen 25 tır dolusu ısı ve ses yalıtım özelliği olan (Pomza madeninden yapılan) bims bloklar Suriye nin İdlib kentine kalıcı konutlar yapılmak üzere duvar örme malzemesi olarak gönderildi. ...

Cumhurbaşkanlığının himayelerinde Suriye'nin İdlib kırsalındaki güvenli bölgede inşa edilen geçici barınma evleri için Nevşehir Valiliği öncülüğünde başlatılan kampanya kapsamında NTSO koordinatörlüğü Bims Sanayiciler Derneği ile Nevşehir Ticaret Borsası işbirliği ile organize edilen 25 tır dolusu ısı ve ses yalıtım özelliği olan (Pomza madeninden yapılan) bims bloklar Suriye nin İdlib kentine kalıcı konutlar yapılmak üzere duvar örme malzemesi olarak gönderildi. ...

Suriye’ye gönderilecek yardım malzemeleri için Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Başkanlığında düzenlenen programa Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Bims Sanayiciler Derneği (BİMSADER) Başkanı Necdet Civelek, BİMASDER Yönetim Kurulu üyeleri, protokol üyeleri, iş insanları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Vali İnci Sezer Becel, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) binası önündeki uğurlama töreninde, Nevşehir halkının paylaşmayı seven, hayırsever bir yapısının olduğunu dile getirdi.

Kadim topraklardaki mağdurların sorunlarına kayıtsız kalmadıklarını vurgulayan Becel, devlet ve millet olarak Suriye'de süren iç savaş nedeniyle zor dönemden geçen insanların yanlarında olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Rasim Arı da Suriye'de savaşın acı yüzüyle karşılaşan masum insanların özellikle soğuk kış döneminde sığınacakları barınma alanlarının kurulması için yürütülen çalışmaya kent olarak katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kimsenin ülkesinden, yurdundan ayrı kalmak istemeyeceğine, savaşın zor koşullar doğurduğuna dikkati çeken Arı : “Suriye hemen yanımızda kanayan bir yara. Bu yaraya parmak basmak bizim en önemli görevimizdir. Kim ister kendi vatanından, yuvasından ayrılarak başka yerde yaşamayı?. Bırakın başka bir ülkede yaşamayı başka bir şehirden evimize gelenleri bir ‘gurbetçi’ diye adlandırıyoruz. Bayram arifesinde ve bayramdan sonra bütün hemşerilerimiz şehirlerini ziyarete geldiler. Şehir hasretini giderdiler. Ama onların böyle bir şansı olmadı. Bizim bu insanlara sahip çıkmamız gerekiyordu. Bu konuda şehrimizin tüm hayırseverleri ve sivil toplum örgütleri elini taşın altına koydu.” dedi.

Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş'da; "Vicdanın Şehri Nevşehir, İdlib'deki kardeşlerimize sıcak bir yuva, güvenli bir çatı olmaya devam ediyor... Başta BİMS Sanayicileri Derneği ile üyeleri olmak üzere tüm sanayicilerimize ve hayırsever iş adamlarına teşekkür ederim" dedi..

NTSO Başkanı Mehmet Arif Parmaksız ise yardım kampanyası kapsamında daha önce kentteki iş insanlarınca 40 ev bedeli olan 240 bin liranın AFAD'ın ilgili hesabına yatırıldığını, şimdi ise ev yapımında kullanılmak üzere 50 tır bims blok hazırlandığını, kalan 25 tırın da gelecek günlerde yola çıkarılacağını belirtti.

Parmaksız: “Bu malzeme yardımını yapan BİMS Sanayicileri Derneği’ne, üyelerine, sanayicilerimize ve hayırsever iş adamlarına teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Celalettin Altunkaya'nın duası ile birlikte yardım tırları bölgeye uğurlandı.