Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, cübbe giyme töreni ile birlikte yeni görevine başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığına Başkanlık Müftüsü olarak atanan Yakup Öztürk'ün yerine, Adana İl Müftü yardımcısı iken Cumhurbaşkanlığının 08.04.2020 tarihli ve 2020/115 karar sayılı İl Müftüleri Kararnamesi ile Nevşehir İl Müftüsü olarak atanan Ahmet Celalettin Altunkaya, görevi yaklaşık dokuz yıldır il müftülüğü yapan Yakup Öztürk'ten devraldı.

İl Müftülüğü makamında düzenlenen devir teslim törenine, İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya. Müftü Yakup Öztürk ve müftü yardımcıları Dr. Ahmet Özvarinli, Ali Bingül ve Nurcan Solak ile müftülük personeli katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk, “Hocamın il müftü yardımcısı olarak görev yaptığı ilde il müftüsü olarak görev yapacak olmasının avantajı olacaktır. Şehri, bu şehrin insanını ve insanının sosyal yapısını tanıyor. Dolayısıyla hizmet umdelerini tespit etme konusunda avantaj sağlayacaktır. Cenab-ı hak hocamın yar ve yardımcısı olsun. Mahcup eylemesin. Yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Müftü Altunkaya ise, "Bu gün yeni göreve başlamanın heyecanı içerisindeyim. Rabbim, daha önce on altı yıl görev yaptığım Nevşehir'de tekrar görev yapmayı nasip etti. Buna hamd u senalar ediyorum.

En büyük arzum Nevşehir'in güzel insanlarına hizmet etmektir. Bu görevi yaparken de ihlas ve samimiyet içerisinde Allah’ın rızasını kazanmaktır. Gayemiz, Din-i Mübin-i İslam’ın rahmet çağrısı ile insanlarımızı buluşturma yolunda var gücümüzle çalışmak ve aziz milletimize hizmet etmektir. Hedefimiz, Başkanlığımız hedeflerine, vizyon ve misyonuna uygun olarak din gönüllüsü arkadaşlarımla beraber tam bir ekip ruhu ile hareket etmektir. Tüm insanların ve fikirlerin önemsendiği bir anlayışla, birlik ve beraberlik ruhu içinde, hiçbir ayrılığa fırsat vermeden toplumun tamamına ulaşmaktır. Görevimizin hizmet alanıyla ilgili dinî hizmetleri en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Rabbim mahcup etmesin. ” diye konuştu.

Ahmet Celalettin Altunkaya kimdir?

1971 yılında Kayseri ili Melikgazi ilçesinde dünyaya gelen Ahmet Celalettin Altunkaya, ilköğretimini İstanbul Bakırköy İlkokulunda tamamladıktan sonra orta öğretimini 07.06.1991 yılında Mersin İmam-Hatip Lisesinde tamamladı.

Erzurum Atatürk Üniversitesinde başlayan Üniversite tahsilini 14.07.1997 yılında Konya Selçuk Üniversitesinde tamamladı. Akabinde 06.10.1997 yılında başlayan ihtisas eğitimini 7. dönem olarak 29.07.1999 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezinde tamamladı.

Çekilen kura sonucu 10.11.1999 yılında Mardin İli Yeşilli İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 21.11.1999 – 21.07.2000 tarihleri arası askerlik vazifesini ifa etti. 19.08.2002 tarihinde Nevşehir İli Avanos İlçesine atandı. Burada yaklaşık on yıl görev yaptıktan sonra 26.09.2011 tarihinde Nevşehir İl Müftü yardımcılığına atandı. 06.05.2016 tarihi itibariyle Adana İl Müftü yardımcılığı görevine başladı.

En son 8 Mayıs kararnamesi ile Nevşehir İl Müftülüğü görevine atanan Altunkaya, evli ve 2 çocuk babasıdır.