Kuran-ı Kerim'de de adı geçen ve ömrünün yüzde 95'lik bölümünü uçarak geçiren, sadece üreme döneminde yere inen Ebabil kuşu, Nevşehir sıcağına dayanamayınca bir apartmanın çatısına düştü.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'de etkili olan aşırı sıcaklardan hayvanlar da nasibini aldı. En nadir görülen kuşlar arasında yer alan ve neredeyse yere hiç konmamalarıyla bilinen ebabil kuşu, sıcak havanın etkisiyle Gevherdudayev mahallesinde bir apartmanın çatısına düştü.

Nevşehir mekez Gevherdudayev mahallesinde Hasan Olgun isimli bir genç apartman çatısında tahtaların arasında hareketsiz baygın halde bulunan Ebabil kuşunu koruma altına aldı. 

Ebabil kuşunu alarak evine götüren Hasan Olgun, hemen önüne yiyecek ve içecek koydu. Sonrasında bu kuşu ne yapacağını bilemediği için FİB haber merkezini arayarak yardım istedi. Duyarlı vatandaşımız; "Çatıda bulduğu ebabil kuşunun yarası olmadığını ama uçamadığını, birşeyde yemediğini söyledi."

FİB Haber Merkezimizin Orman İşletme Müdürü Aykut Satırlı ile konuşarak yönlendirmesi sonucu, sıcaktan bitkin düşen kuşa önce su içirildi ardından kafasına su döküldü. Ardındanda havaya doğru bırakılan kuş kanatlanarak hızla uzaklaştı.

Hasan Olgun Nevşehirli vatandaşlara sezlenişte bulunarak "Sokak hayvanları için balkonunuza, bahçenize bir kap su bırakalım " dedi.