Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme kasabasında yaşanılan yıkım olayının ardından yıkıma karşı Göremeli vatandaşların mücadelesi sürüyor.

Tepkili vatandaşları dinlemek ve mağduriyetlerin yaşanılmaması adına çözüme kavuşturmak adına AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, yaşanılan yıkım olayının ardından tepkili vatandaşlarla Göreme kasabasında bir araya geldi. 

Göreme Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirilen buluşmaya başta Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AK Parti Göreme Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Çakmak, MHP Göreme Belediye Başkan adayı Ömer Eren, Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Durmaz, turizmci Hasan Kalcı, Ziya Taşdeler ile beraber Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Toplantının ana konusu hakkında yapılan açıklamada ise; "Kapadokya’nın geleceği için adım atılacaktır. Kimsenin mağdur olmaması için de çalışma yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

Hafta sonunda Nevşehir Kapadokya bölgesinde başlayan yıkım çalışmalarının ardından haksızlığa ve mağduriyete uğradıklarını söyleyen yöre halkı büyük tepki göstermişti. 

"Toplantı olumlu geçti."

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe'nin katılımlarında düzenlenen ve basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sona erdi. Yaklaşık 1,5-2 saat süren toplantıda Göremeli vatandaşların sıkıntıları ve yaşadıkları mağduriyetler dinlendi. Toplantının ileriki safhasında TOKİ uzmanlarıda katılarak, Ankara Üniversitesi tarafından projelendirilen ve Göreme Esentepe mevkisine yapılması planlanan yeni yapılara ilişkin bilgiler aktarıldı.  

Türkiye'mizin tanıtım yüzü, dünyaca ünlü Kapadokya bölgesindeki "kaçak yapılaşma" sorunlarını çözüme kavuşturmak, kurallara uygun yapılarla bölgenin turizm potansiyelini artırmak üzere, çalışmalalar yürütüldüğü ifade edilen toplantıda "Kaçak yapıların ve eklemelerinin yıkılacağı", Esentepe mevkiinde TOKİ eliyle bölgenin doğal dokusuna uygun yeni bir proje ile çalışma yürütüleceği, bu konuda vatandaşlarımızın mağdur olmayacağı belirtildi.