PKK/YPG terör örgütü tarafından Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde bulunan Tekçe Hudut Karakoluna dün gece düzenlenen havan saldırısında yaralandıktan sonra kaldırıldığı Akçakale Devlet Hastanesinde şehit düşen Nevşehirli Tankçı Uzman Çavuş Şevket Tekin için ilk tören Şanlıurfa’da düzenlendi.

GAP Havalimanı'ndaki uğurlama töreninin ardından şehidin naaşı askeri uçak ile memleketi Nevşehir’e gönderildi.

Şehit Şevket Tekin’in naaşı, akşam saatlerinde Nevşehir’in Gülşehir ilçesinde bulunan Kapadokya Havalimanı’nda yakınları ve yetkililer tarafından karşılandı. Burada şehidin Türk Bayrağına sarılı tabutu, askerler tarafından cenaze aracına taşınarak Nevşehir’in Avanos ilçesine gönderildi.

İlk olarak Avanos ilçesinde helallik için baba ocağına götürülen Tekin’in naaşı, ardından cenaze töreni için Merkez Camii’ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin ailesinin ve yakınlarının yanı sıra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı,  Avanos Kaymakamı Olgun Öner, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Avanos Belediye Başkanı Celal Alper İbaş, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol,  İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Nevşehir Belediye Başkan vekili Ersan Erkut, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Yüzer, Avanos Belediye Başkanı ilçe ve belde belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, askeri ve mülki erkan , şehidin ailesi yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Foto:Metin YILDIRIM