Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında toplu ibadetin kısıtlanmasının ardından ilk cuma namazı, Nevşehir'de belirlenen camilerde ve açık alanlarda kılındı.

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart'tan bu yana kapalı olan camilerde hijyen ve mesafe koşulları altında bugün ilk cuma namazı kılındı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’da, namazını restorasyon çalışmasının yürütüldüğü tarihi Kurşunlu Camisinin önündeki yolda vatandaşlarla birlikte kıldı.

Arı namaz sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada: “İlk önce rabbime hamd ediyoruz. Gerçekten hepimiz namaz kılmayı özellikle cuma namazını beraber kılmayı özlemiştik. Şükürler olsun uzun bir aradan sonra ilk defa şehrimizde de birçok farklı noktada cuma namazı kılındı. O kadar özelmişiz ki farz namazı kılındıktan sonra bütün cemaat sünnetin de kılınmasını bekledi. Bu da yeterince namaza acıktığımızı gösteriyor. Sadece şükrediyoruz. Rabbim, çok önemli bir günde, 29 Mayıs’ta, İstanbul’un fethinin yıl dönümünde böyle bir özel cumayı nasip etti.” dedi.