Nevşehir Belediyesi tarafından 350 Evler mahallesi, Hasan emmi türbesi yanındaki Anıt park içerisinden yaklaşık 4 ay önce kaldırılan Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Heykelinin akıbeti belli oldu ...

FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre, Nevşehir’in kurucusu, Lale Devrinin ünlü Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın, Derinkuyulu ünlü Heykeltraş Hakkı Atamulu tarafından 1946 yılında Bronzdan yaptığı heykel için yürütülen bakım ve onarım çalışması tamamlandı.

Nevşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tesislerinde Nevşehir Belediyesi ekiplerince gerçekleştirilen bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, şehrin kurucusu Damat İbrahim Paşa heykelinin çok kısa bir süre içerisinde belirlenen özel bir noktada konuşlandırılacağı ifade edildi.

Ayrıca heykelin yerleştirileceği yeni yer içinde projenin tamamlandığı ifade edildi.

Nevşehir'in kurucusu Lale Döneminin Sadrazamı Damat İbrahim Paşa'nın heykeli daha önce Şehrimizin hangi noktalarında sergilenmiştir?

55 sene önce Nevşehir protokolünün katılımlarında gerçekleştirilen resmi törenle açılan heykelin

İlk Yeri Tarihi Kurşunlu Camisi’nin yanındaki Damat İbrahim Paşa Hamamının hemen yakıında İdi.

İkinci Yeri Eski Hükümet Konağının Önü ( Şimdi KAPEM - Gülbahçe)

Üçüncü Yeri Eski Sanayi Meydanı ( Eski Pazar ve Eski Terminal)

Dördüncü Yeri Şimdiki Yeri 350 Evler Mahallesi Hasan Emmi Türbesi'nin Yanı.

55 Yıllık tarihi heyekelin beşinci yeri ise merak konusu...???

Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Anıtı
En son Nevşehir il merkezindeki Anıt Park içerisinde bulunan bu anıt, Heykeltıraş Hakkı Atamulu 1946 yılında yapmıştır.

Heykel bronzdan dökülmüş olup, Sadrazam Damat İbrahim Paşa sağ eliyle buğday başağını tutmakta, sol eli de kalçasına dayalı olarak bir lale tutarken tasvir edilmiştir. Bu heykeldeki merdane matbaayı, zeytin dalı barışı, lale ise Lale Devrini simgelemektedir. Heykelin kaidesinde “Damat İbrahim Paşa 1665/1660-1780” yazılıdır. Zaman içerisinde brozndan yapılma başak ve lale çalınarak elleri boş kalmıştır...