Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Taşkınpaşa köyünde ikamet eden 73 yaşındaki Şerife Uzun'un korona virüsüne karşı yazdığı şiir büyük beğeni topladı. Evden çıkmayan Şerife teyze, boş vakitlerinde şiir yazıyor, Kuran'ı kerim okuyup torunlarıyla hoş vakit geçiyor.

21 Mayıs tarihinde karantinadan çıkan Taşkınpaşa köyünde yaşayan ve bu süreçte korona virüsü nedeniyle hastanede bir süre tedavi gören Şerife Uzun, Korona virüsü yendi. Korona tedavisi gördüğü sırada hastanede yazdığı "Korona" şiiri ise büyük beğeni topladı.

Nevşehirli vatandaşlara sakın "Evden çıkmayın" çağrısı yapan Şerife Uzun, "Ürgüp Taşkınpaşalıyım. Malum korona illeti köyümüzü sardı. Zor günler geçirdik. Ben devletimizin çağrısına uyuyorum. Kimse sokağa çıkmasın. Gerçekten başımızda bir virüs belası var Allah en kısa sürede bu beladan bizleri kurtarsın inşallah. Boş vakitlerimde şiir yazıyorum, Kur'an okuyorum, dua ediyorum bütün Müslümanlar için. Ayrıca torunlarımla oyun oynuyoruz. Onlar bana oynadıkları oyunları gösteriyor, hikaye okuyorlar, ben de onlara masallar anlatıyorum" dedi.

İşte Ürgüp Taşkınpaşalı Şerife Teyzeden Korona Şiiri Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!

Genç Nevşehirliler Derneğinden Murat Uzun'da FİB Haber merkezine gönderdiği paylaşımında; "Şerife Uzun halamızın korona tedavisi gördüğü sırada hastahanede yazdığı "Korona" şiirini FİB Haber'e gönderiyorum. Köyümüzden uzak kaldığımız şu dönemde duygularımıza tercüman olmuş. Bu vesile ile FİB Haber'e teşekkür eder, tüm köylülerimin Ramazan Bayramını kutlar, sağlıklı, huzurlu nice bayramlar geçirmemizi temenni ederim." dedi.