Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde takip ettikleri bir vatandaşın park halindeki aracının camını kırarak çantasını çaldılar. Güpegündüz yaşanan olayda Jandarma ekipleri hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, dün öğleden sonra saat: 14.00-17.30 sularında Ürgüp ile Karcaören köyü arasındaki Çakmaklık Mevkiinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, Ürgüp'deki bir sarraftan bir miktar döviz bozduran Bünyamin Kaya isimli bir vatandaşımız, bazı yerlere ödeme yaptıktan sonra Karcaören köyü yönüne doğru hareket etti. Çakmaklık Mevkiine gelen vatandaşımız burada 38 RU 900 plakalı otomobilini anayol üzerinde yol kenarına park ederek, kendisine ait hobi bahçesindeki beslediği hayvanları yemlemek için aracından indi.  

ARACIN CAMINI KIRDILAR

Sürücünün aracını park edip uzaklaşmasının ardından aracın yanına gelerek otomobilin camını kıran zanlılar araç içindeki çantayı alarak olay yerinden kaçtılar.

Aracına döndüğü sırada camın kırıldığını ve çantanın yerinde olmadığını gören Bünyamin Kaya, durumu Jandarmaya bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, araç üzerinde delil çalışması yapıp, çevredeki kan lekelerini inceledi. Jandarma ejkipleri, hırsızlılk zanlısı kişi yada kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Olayından ardından yaşadıklarını FİB Haber Merkezi muhabirine anlatan mağdur Bünyamin Kaya, vatandaşlarada uyarıda bulunarak şunları ifade etti; "Bugün 14.00-17.30 sırasında Ürgüp Karaçören mevkiinde yol kenarındaki arabamın içinden el çantam gasp edildi. Hırsızlık zanlısı kişi yada kişilerin aracın camını demir veya levye ile kırdığını düşünüyorum, zira taş izleri yoktu. Ayrıca, çantayı alırken de elini kestirmiş olacak ki yerde kan izleri vardı. Çok şükür fazla zararım yok. Çantada değerli birşey yoktu. Cüzdanımı da tesadüf cebime almışım bende şaşırdım. Aman ha sarraf yada bankalara giren çıkan vatandaşlar çok dikkat etsinler. Sakın aracınıza değerli bir şeyler koymayın. Olay yeri inceleme ekipleri kan izlerinden olayın çözüleceğini izah etti. Şimdilik rahatız..." dedi.