Nevşehir'de geride bırakılmaya hazırlanılan 2019 yılında siyasetten spora, turizmden tarıma, eğitimden ticarete, asayişten ekonomiye birçok önemli olay yaşandı. 2019'dan 2020'ye geçerken Nevşehir'de neler yaşandı? İşte Nevşehir'de 2019'un özeti ve yılın en önemli olaylarını www.fibhaber.com'da sizler için derledik...

İşte 2019 yılı içerisinde Nevşehir'de yaşananlardan bazıları:

OCAK:

7 Ocak: Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
 

8 Ocak: Nevşehir'de Etkili kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oluyor...
 

13 Ocak: Kış ortasında Nevşehir'i sinek bastı. Nevşehir'de kar üstünde görülen milyonlarca sinek vatandaşları hem şaşırttı, hemde tedirgin etti.

14 Ocak: Nevşehir'de büyük merak uyandıran ve şehrin bir çok yerinde kar üstünde görülen milyonlarca sineklerin gizemi çözüldü... Aslında onlar bir sinek değilmiş...

15 Ocak: 16.01.2019 Çarşamba günü Nevşehir il genelin de yoğun kar yağışı ve fırtına beklentisi nedeni ile il genelin de okullar tatil edilmiştir.

16 Ocak: Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde kar ve tipi sebebiyle kapanan köy yolunda araçları içerisinde mahsur kalan 7 kişi, uzun uğraşılar sonucu kurtarıldı.

17 Ocak: Kapadokya bölgesinin sevilen ve ünlü Şefi, Uçhisar Centre Cafe & Restoran Sahibi Hüseyin Örlü hayatını kaybetti.

20 Ocak: Yoğun kar yağışına sahne olan Nevşehir’i Çardak köyünde bir vatandaşımız, kardan ev yaparak içinde çayını yudumladı.

22 Ocak: Nevşehir'de Siyasi partiler birer birer adaylarını ilan etmesinin ardından, adaylık beklentisinde olan bazı isimler hayal kırıklığı yaşadı. Şimdi ise Sürpriz adaylar peş peşe geliyor ve Nevşehir bu haberle çalkalanıyor... İşte kuliste konuşulanlar...

23 Ocak: Nevşehir'de bir otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle önce kaldırıma çıktı daha sonra mobilya mağazasına girdi.

23 Ocak: Nevşehirli atlet Duran Sütveren İstanbul’da katıldığı U14 Turkcell Türkiye Atletizm Salon Şampiyonası'nda Türkiye birincisi oldu. 

26 Ocak: Polis ekipleri, Nevşehir'de bir evden kombileri çalarak satmaya çalışan şahıslara yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

26 Ocak: Nevşehir eski Ülkü Ocakları Başkanlarından Sağlık Memuru Adnan Dirikoç'un ağabeyi, Durmuş Dirikoç Vefat Etti.

26 Ocak: Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

29 Ocak: Nevşehir'de meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

ŞUBAT:

01 Şubat: TÜİK, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nin 2018 sonuçlarını açıkladı. Nevşehir'in nüfusu 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla 298 Bin 339 kişi oldu.

02 Şubat: Nevşehir'in Göre kasabasında meydana gelen kaza sonucunda 16 yaşındaki bir çocuk traktörün altında kalarak can verdi.

05 Şubat: Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2018 verilerine göre, Nevşehir Belediyesi sınırlarında bulunan 22 mahallenin nüfusu açıklandı. İşte Nevşehir''de ki mahallelerin nüfusları...

06 Şubat: Nevşehir Valiliğince "Yaya Öncelikli Trafik" konulu etkinlik programı gerçekleştirildi.

07 Şubat: İlimiz eşraflarından, Eski Otobüs Şoförlerinden Adnan Değerlier Vefat Etti.

08 Şubat: Ünlü Sanatçı, Oyuncu ve Yazar Dr. Ercan Kesal, Nevşehir Lisisesinde düzenlenen Kariyer günlerinin konuğu olarak liseli gençlerle buluştu. 

11 Şubat: Nevşehir Devlet Hastanesinde bir hasta için anjiyografi yöntemi ile balon / stent uygulandı.

12 Şubat: Nevşehir'de Parasını alamayan inşaat işçisi intihar girişiminde bulundu.

13 Şubat: İstanbul'daki helikopter kazasında şehit olan Teknisyen Astsubay Yakup Avşar'ın (27), cenazesi, askeri uçakla Nevşehir Kapadokya Havalimanına getirildi.

13 Şubat: Nevşehir'in Avanos ilçesinde Kızılırmak kenarında bir kişi ölü olarak bulundu.

14 Şubat: Forbes, “İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler” araştırmasının sonuçlarını yayınladı. Peki Nevşehir Türkiye'nin Yaşamak ve Çalışmak İçin En İyi Şehirler Sıralamasında Kaçıncı Sırada ? 

14 Şubat: Nevşehir'de bir kişi otomobilin içerisinde ölü halde bulundu.

16 Şubat: Nevşehir Kapadokya bölgesinde bugün başlayan yıkım çalışmalarının ardından haksızlığa ve mağduriyete uğradıklarını söyleyen yöre halkı büyük tepki gösterdi.

19 Şubat: Nevşehir eski MHP İl Başkanlarından Av. Serkan Bedirhanoğlu'nun muhterem babası emekli öğretmen Gürbüz Bedirhanoğlu vefat etti.

21 Şubat: Nevşehir'de kırmızı ışık ihlali nedeniyle 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

25 Şubat: Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Bolu’da bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kapadokya’da peribacalarının yapıların yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

28 Şubat: Nevşehir Kalesi'nde kaçak kazı yapan 3 defineci yakalandı.

28 Şubat: Nevşehir'de dün gece başlayarak etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeni ile yollar adeta buz pistine döndü.

MART:

03 Mart: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, yaptığı açıklamasında 31 Mart'tan sonra yeni kurulacak askeri eğitim birliklerinden ilkinin Yozgat olacağını söylemesinin ardından, Nevşehirli vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek: "Biz de acemi birliği isteriz" dediler.  

05 Mart: Nevşehir'de hafta sonunda yeni evlenen gelin ve damat düğünün ardından hastane ziyareti yaptı.

06 Mart: Nevşehir merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında bir tur otobüsünde yangın çıktı.

07 Mart: 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinliği çerçevesinde AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı tarafından organize edilen ücretsiz konserde Safiye Soyman ile Faik Öztürk Nevşehirlilerle bir araya geldi.

07 Mart: Nevşehir merkeze bağlı Nar beldesi sınırları içerisinde bir kişi ölü bulundu.

08 Mart: Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan 6 bağ evinin yıkımı gerçekleştirildi.

11 Mart: Dursun Ali Erzincanlı, AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı'nın özel davetlisi olarak geldiği Nevşehir'de sevenleri ile buluştu.

11 Mart: Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği halinde Aksaray yolu üzerinde hayata geçirilecek yeni TOKİ konutları için başvuru işlemleri başladı.

13 Mart: Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Mustafa Destici Nevşehir'i ziyaret etti.

15 Mart: Nevşehir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda FETÖ'nün Nevşehir'e yeni atanan il sorumlusu ve diğer sorumlular yakalandı...

15 Mart: AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Nevşehir'de hayata geçirmeyi planladığı projelerini muhteşem bir lansman töreniyle duyurdu. İşte Rasim Arı'dan Nevşehir'i geleceğe taşıyacak 50 proje...

16 Mart: Fotoğrafçı Ali ve Halil Güneş'in yeğenleri Şahin Güneş trafik kazası sonucunda hayatını Kaybetmiştir.

17 Mart: Nevşehir Ziraat odası seçimlerinde sonucu kura belirledi...

18 Mart: Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme ve Uçhisar beldeleri doğalgaza kavuşuyor...

21 Mart: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, 31 Mart seçimleri kapsamında miting için Nevşehir'e geldi.

25 Mart: Nevşehir'de bir otomobilin motor kısmında çıkan yangın maddi hasara neden oldu.

28 Mart: Nevşehir Devlet Hastenesinden emekli İsmet Uzunoğlu vefat etti.

31 Mart: Nevşehir'in Efsane Kavak Belediye Başkanı Celal Yiğit, düzenlediği veda yemeğinde personeli ağlattı...

31 Mart: Nevşehir il genelinde seçmenler, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına geçtiler.

NİSAN:

01 Nisan: NEVŞEHİR'de, yerel seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre AK Parti adayı Rasim Arı, belediye başkanı seçildi.

01 Nisan: Nevşehir'de 14 yaşındaki ortaokul öğrencisi kendini av tüfeği ile vurarak intihar etti.

03 Nisan: Resmi olmayan sonuçlara göre, 31 Mart Yerel seçimlerinde Nevşehir merkezinde ki bazı mahallerinde muhtarlar belli oldu.

04 Nisan: Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde 15 aydır kayıp olan Engin Karakollu'nun Başına Ne Geldi?

04 Nisan: Şırnak'ta görevli Nevşehirli Özel Hareket Polisi Anıl Yıldırıcı Cizre'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti.

08 Nisan: Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yol kontrollerinde durdurularak aranan bir araçta,10 tabanca ele geçirildi.

09 Nisan: Nevşehir'in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyulutatlar köyünde 15 aydır kayıp olan Engin Karakollu'nun kaybıyla ilgili şüphelenilen baba canlı yayında Müge Anlı İle Tatlı Sert proğramında herşeyi itiraf etti.

10 Nisan: 31 Mart Yerel Seçimlerin ardından mazbatasını alan il genel meclis üyeleri ilk toplantısını yaparak başkanı seçti.

12 Nisan: Nevşehir il genelinde son bir haftadır kelebek istilası yaşanıyor. Peki bu kelebekler nereden geliyor...

15 Nisan: Nevşehir'de Uyuşturucu Kullanmaktan Denetimli Serbestlik Kararı bulunan şahıslara “Para Karşılığında Temiz Raporu Alabileceğini “ söyleyerek Denetimli Serbestlik Kararı olan şahıslardan para talep eden şüpheli şahıs suçüstü yakalandı.

15 Nisan: Afrin'de gerçekleştirilen operasyonda sol ayağını kaybeden Nevşehirli gazimiz Uzman Çavuş Zeki Didinmez, Ankara'da tedavi gören Ürgüplü gazimiz Hüseyin Özmutlu'ya moral ziyareti gerçekleştirdi.

18 Nisan: Nevşehir'de 2 ayrı cinsel saldırı olayında yakalanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

19 Nisan: Göre Belediyesi personellerinden Emrullah Efe vefat etti.

21 Nisan: Avanos Kütüphane Müdürü Nuray Özdemir Evinde Ölü Bulundu...

30 Nisan: Hafta sonunda Aksaray'da meydana gelen feci kazada yaralanan Serdar Bilen, Nevşehirdeki tüm sevenlerinin yüreklerini ağızlara getirdi.

MAYIS:

01 Mayıs: Nevşehir merkez İbrahim Paşa Mahallesinde bulunan Modern Kapalı Pazar Yerinde tesis edilen 169 adet satış yeri tahsis edilecek.

02 Mayıs: Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustapaşa köyünde, MTA tarafından termal sıcak su bulundu.

07 Mayıs: Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Abuşağı Köyünde Yunus Şahin adlı bir vatandaş ahırında beslediği boğası tarafından öldürüldü.

08 Mayıs: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vatandaşlara müjdelenen 50 bin yeni sosyal konut projesi kapsamında Nevşehir’de 1002 konut için kura çekimi yapıldı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, kura çekiminde vatandaşların heyecanına ortak oldu.

13 Mayıs: Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Kalaba beldesinde otomobilin TIR'a arkadan çarptığı kazada 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralandı.

16 Mayıs: Nevşehirli genç Mimar Serdar Ölmez (37) İzmir'de bir üniversitenin yüzme havuzunda ölü olarak bulundu.

18 Mayıs: Şehit Piyade Onbaşı Ertuğrul Üstün'ün cenazesi, askeri uçakla Nevşehir Kapadokya Havalimanına getirildi.

20 Mayıs: Nevşehir'in eski esnaflarından Vahit Usalan vefat etti.

22 Mayıs: Nevşehir eşraflarından Ali Rıza Özçiftçi 57 yaşında vefat etti.

24 Mayıs: Zaman zaman yaptığı haberler ve attığı manşetlerle büyük tepki toplamaya devam eden Cumhuriyet gazetesi bu defa manşetine Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı taşıdı...

26 Mayıs: Nevşehir'in Avanos ilçesinde, şüphe üzerine durdurulan otomobilde fuhuş yaptıkları öne sürülen 2 kadın ile 1 erkeği yakalandı.

30 Mayıs: Nevşehir'in Avanos ve Acıgöl ilçesinde biri zihinsel engelli diğeri küçük yaşta bir çocuğa cinsel istismarda bulunan iki kişi tutuklandı.

31 Mayıs: Yerel seçimler öncesi 15 Mart'ta ilimize gelerek Islah Organize Sanayi Bölgesinin resmi OSB olacağı müjdesini veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın sözü bugün gerçek oldu.

HAZİRAN:

01 Haziran: 'Kapadokya Alan Başkanlığı' Teklifinin TBMM'de yasalaşmasının ardından tüm gözler, Kapadokya Alan Başkanı'nın kim olacağına çevrilmişti... Bugün yasanın Resmi gazetede yayımlanmasının ardından Kapadokya Alan Başkanı da Belli Oldu...

03 Haziran: Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabasında meydana gelen traktör kazasında bir kişi hayatını kaybetti.

07 Haziran: Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2018 yılı boşanma ve evlenme oranları açıklandı. Veriler Nevşehir için ürkütücü boyutta...

09 Haziran: Nevşehir hangi Türk boyundan? Türklerin soy ağacının il il listesi! 

10 Haziran: Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde aniden bastıran sağanak ve dolu yağışı ilçe geneli ve köylerinde hayatı felç etti.

13 Haziran: Nevşehir'de 50 Yıllık İçme Suyu Boruları Değiştiriliyor

15 Haziran: Nevşehir'den Mersin'e giden 2 asker feci kazada yaşamını kaybetti.

17 Haziran: Nevşehir'de şehir merkezinde kalan 4 okulun taşınarak bu alana Kent Meydanı ve Millet Bahçesi yapılması için İmar Plan Değişikliklerinin Nevşehir Belediye Meclisinden geçtiği açıklandı.

20 Haziran: Nevşehir il merkezi ve bazı köylerde şiddetli yağışlar sonucu sel ve su baskınları yaşandı.

24 Haziran: Nevşehir'in Avanos ilçesinde yoldan çıkan hafif ticari araç yüksekten şarampole uçtu. Kazada 1'i bebek 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. 

25 Haziran: Ünlü Sanatçılar Kapadokya Balon Festivali'nde Buluşuyor

26 Haziran: Nevşehir Aksaray karayolu üzeri Acıgöl Boğazköy girişinde yaşanan tek taraflı akıl almaz kaza da, 2 kişi yaralandı.

TEMMUZ:

01 Temmuz: Nevşehir'de 2019-DGS (Dikey Geçiş Sınavı) nda başkasının yerine sınava katılan şahıs yakalandı.

04 Temmuz: Bu Sene 1. Düzenlenen Uluslararası Kapadokya Sıcak Hava Balon Festivali başladı.

04 Temmuz: AK Parti Gülşehir İl Genel Meclis Üyesi Turan Balak'ın kızı vefat etti.

09 Temmuz: Nevşehir Devlet Hastanesinin 4. Katından Atlayan Hasta Hayatını Kaybetti.

10 Temmuz: Nevşehir'de eskiden çocuk sesleri ile cıvıl cıvıl olan parklar, şimdi içki, uyuşturucu ve fuhuş ile anılıyor. Bölge halkı ise endişeli...

11 Temmuz: Nevşehir'de etkili olan kuvvetli rüzgar 5 katlı bir apartmanın çatısını uçurdu.

13 Temmuz: Nevşehir ilk şemsiyeli sokağına kısa bir süre zarfında kavuşuyor.

17 Temmuz: Nevşehir'de şehir içi ulaşım ücretlerine zam geldi!

19 Temmuz: Kayseri-Nevşehir-Aksaray-Konya-Antalya Hızlı Tren Demiryolu projesi kapsamında ÇED Raporu onaylandı.

20 Temmuz: Nevşehir Uçhisar yolu Kapadokya Park önünde meydana gelen korkunç kazada takla atarak hurdaya dönen otomobil içerisinden sağ çıktılar.

24 Temmuz: Nevşehir Adnan Menderes Şehirlerarası Otobüs Terminali, iyileştirme çalışmaları kapsamında yapılan düzenlemelerle ve modern yüzüyle dikkat çekiyor.

26 Temmuz: Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç köyünde sarımsak sökümünün başladığı bildirildi.

29 Temmuz: İYİ Partide Yeni Nevşehir İl Başkanı Ali Karaaslan

AĞUSTOS:

01 Ağustos: Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

03 Ağustos: Nevşehir Trafiğini Rahatlatacak Alternatif Yolda Asfalt Çalışması...

06 Ağustos: Nevşehir- Acıgöl - Aksaray arasındaki yollara dökülen mıcırlar sürücülerin kabûsu haline geldi. Kapadokya turizm kapısı yolu mıcır dolu ...

08 Ağustos: Nevşehir’de Yeni Sanayi Sitesi Projesi İçin Toki’ye Başvuru Ücreti Yatıranların Paraları Kurban Bayramı Öncesinde İade Ediliyor....

13 Ağustos: Geçtiğimiz günlerde beyin kanaması geçiren Ürgüp esnaflarımızdan Murat Tevik hayatını kaybetti.

14 Ağustos: Nevşehir'in değerli eşraflarından Ertuğrul Çeker'in oğlu Nurettin Çeker, bugün geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybetti.

15 Ağustos: Nevşehir'in Gülşehir İlçesine bağlı eğrikuyu köyünde 18 koyun telef oldu.

17 Ağustos: Nevşehirli gurbetçimiz Merve Başay Fransa'da geçirdiği elim trafik kazasında hayatını kaybetti.

18 Ağustos: Kırklareli’nde görev yaparken hayatını kaybeden Astsubay Üstçavuş Yavuz Emmiler memleketi Nevşehir'de toprağa verildi.

19 Ağustos: Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ebubekir Gizligider atandı.

19 Ağustos: Nevşehir'de meydana gelen korkunç trafik kazasında 6 kişi öldü, çok sayıda vatandaş da yaralandı.

20 Ağustos: Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde etkili olan şiddetli dolu ve beraberinde sel hayatı olumsuz etkiledi. Ağustos ayında Ürgüp'te şaşırtan görüntü!

21 Ağustos: Nevşehir'de Tır ile minibüsün çarpışması sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişininde yaralandığı kazada ölen ve yaralananların kimlikleri belirlendi.

22 Ağustos: Ürgüp Ziraat bankasından emekli Tahsin Çiftçi, Konya Kulu'da meydana gelen elim kazada Oğlu, Gelini ve torununu kaybetti. Bu acıya yürek dayanmaz....

24 Ağustos: Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinde Murat Yıldız isimli bir kişi vurularak öldürüldü.

27 Ağustos: Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde meydana gelen feci trafik kazasında hayatını kaybeden 3 kişi toprağa verildi.

31 Ağustos: Nevşehir Belediyesi’nden Zam Kararında Direten Okul Serviscileri İçin Rekabet Kurumu’na Başvurma Ve Yeni Servis Plakası Tahsisi Kararı...

31 Ağustos: Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, il girişine “Nevşehir-Kapadokya” yazısı hazırlatılarak yerleştirildi.

 

EYLÜL:

02 Eylül: Nevşehir'de traktörün altında kalan çiftçi öldü.

03 Eylül: Ürgüp eski Belediye Başkanı ve Gölbaşı Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Bekir Ödemiş Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı’na atandı.

05 Eylül: Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Ayvalı köyünde meydana gelen toprak kaymasında 1 kişi hayatını kaybetti.

06 Eylül: Nevşehir ‘de 1 lira 20 kuruştan satılan 250 gram ekmek, 220 grama düşürülerek 1 lira 25 kuruştan satılacak.

09 Eylül: Göreme belediyesi çalışmalarına aralıksız devam ederken öte yandan yeni projelerine de imza atmaya devam ediyor.

09 Eylül: Nevşehir'de yılın düğününde Zara sahne aldı.

11 Eylül: Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreterliğine eski Çat Belediye Başkanı Kamil Duru atandı.

12 Eylül: Nevşehir Belediyesi bakımsızlık ve ilgisilik nedeniyle son yıllarda alkol ve madde bağımlılarının mekanı haline gelen Kahveci Dağ Şehir Ormanı için  onarım ve bakım çalışmaları başlattı. Şehir Ormanı yolu asfaltlandı...

18 Eylül: Nevşehir'e Traktör Fabrikası kuruluyor...

22 Eylül: Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Kavak kasabasında yaşayan Mehmet Yurdusev, (20) hayatını kaybetti.

26 Eylül: Nevşehir'de düzenlenen fuhuş operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı.

28 Eylül: MHP Nevşehir İl Kadın Kolları Başkanı Yıldız Gürbüz'ün kızı geçirdiği asansör kazası sonucu yaralandı.

29 Eylül: Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göre beldesinde bir şahıs eşini bıçaklayarak öldürdü. Şüpheli ise gözaltına alındı.

EKİM:

02 Ekim: Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Göreme kasabasında yaşayan Yunus Ayaş, (22) hayatını kaybetti.

02 Ekim: Nevşehir'de polis, otomobille uyuşturucu taşıyan şüphelileri, filmleri aratmayan operasyonla yakaladı.

04 Ekim: Nevşehir esnaflarından Yüksel Kaya’nın oğlu, Ürgüp Belediye Başkanı Mehmet Aktürk'ün kuzeni Recep Kaya Vefat etti.

06 Ekim: Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Göynük köyünde, Kazım Çetiner, (70) ahırda beslediği boğanın saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

07 Ekim: Nevşehir'in Uçhisar beldesinde seyir halinde bir otomobil alev alev yandı. Olayda can kaybı yaşanmazken, otomobil sürücüsü ölümden döndü.

08 Ekim: Nevşehir'de Tıra arkadan çarpan otomobil dorsenin altına girdi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

09 Ekim: Dün meydana gelen elim kazada Zirai ilaç bayisi Yaşar oğlu Ahmet Basir damadı Mustafa Özdemir (37) yaşamını kaybetti.

10 Ekim: Nevşehir'de daha önce hiç yaşanmamış bir hırsızlık olayı yaşandı. Göremeli bir vatandaşın kurutmak için bağına serdiği üzümü çalan hırsızlar; "Kurusunu da çalacağım" diye de not yazıyor.

11 Ekim: İlk Yerli Ve Milli Üretim Sıcak Hava Balonu Kapadokya Semalarında

13 Ekim: Nevşehir'de "geçiş üstünlüğü" tartışması olay oldu. Peki yayalara geçiş üstünlüğü getiren yasayı gerçekten doğru anladık mı? İşte detaylar.

14 Ekim: 100 Yıl Önce Nevşehir'de hayattan kesitler... İşte Nevşehir Salnamesi 1914

15 Ekim: Nevşehir'de bir kişi, tartıştığı komşusunu pompalı tüfekle ağır yaraladı.

16 Ekim: Nevşehir'de dün akşam meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Yasemin Gül gözyaşları ile toprağa verildi.

18 Ekim: Kapadokya Alan Başkanlığının ilk Komisyon Toplantısı Vali İlhami Aktaş’ın başkanlığında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nde yapıldı.

22 Ekim: 1986 yılından itibaren milli park olan Göreme Vadisi, Cumhurbaşkanlığı kararıyla milli park olmaktan çıkarıldı.

24 Ekim: Nevşehir Belediyesi, kullanılmış ve ömrünü tamamlamış kıyafetlerin ve ev tekstillerinin çöpe atılmasını önleyip geri dönüştürülmesini sağlayacak yeni bir projeyi hayata geçirdi.

25 Ekim: Nevşehir'in konuştuğu kaza böyle gerçekleşmiş!

27 Ekim: Barış Pınarı Hareketinde görev alan Nevşehirli Asker şehit düştü.

27 Ekim: Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Kapadokya Havalimanı Müdürlüğü’ne Serdar Yılmaz atandı.

29 Ekim: Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, dünkü köşesine "Nevşehir'de milli güvenliği asıl tehdit eden kim?" başlığıyla ilgili bir yazı kaleme aldı...

30 Ekim: Nevşehir'de Eczanelerin kapanış saatleri 17.30 olarak değiştirildi.

KASIM:

03 Kasım: Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Göynük'te meydana gelen trafik kazasında 15 yaşındaki motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti.

03 Kasım: Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Furkan Yasir Yalçın, Karma Dövüş Sporları MMA’da, 69 kiloda Polonyalı İgowski İgor’u yenerek Dünya Şampiyonu oldu.

04 Kasım: Nevşehir'de, 1200 öğrencinin kullandığı yolda kaza geliyorum diyor.

09 Kasım: Bu kadarına da pes artık! Nevşehir'de bir kedi iddiaya göre tecavüze uğramış halde bulundu. Veterinere götürülen kedinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

10 Kasım: Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkıma İdaresi Başkanlığı'nın desteği ile Nevşehir beklediği o 'babayiğit'ini buldu !

13 Kasım: Nevşehir İl Özel İdaresi Personellerinden Sinan Başer geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 

14 Kasım: AK Parti Nevşehir Merkez İlçe Başkanlığı görevine Ferit Yiğitaslan atandı.

16 Kasım: Nevşehir'de madde bağımlısı İran uyruklu şahıs, çırılçıplak soyunarak evinin balkonuna çıktı.

22 Kasım: Nevşehir'in Derinkuyu ilçesinden 3 ay önce askere uğurlanan genç İzmir'de geçirdiği hastalık sonucu hayatını kaybetti.

23 Kasım: Nevşehir'de bir tarladaki toprağın duman çıkararak yanması görenleri şaşırtıyor.

26 Kasım: Nevşehir'in yetiştirdiği mühendislerinden Murat İnce bir süredir mücadele ettiği amansız hastalığa yenik düştü...

27 Kasım: Nevşehir'in Derinkuyu ilçesi Belediyesince vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla TOKİ adı altında Toplu Konut yapımı faaliyetleri için başlatılan çalışmalarda mutlu son... Derinkuyu'da TOKİ Başvuruları Başlıyor!

28 Kasım: Nevşehir'in Avanos ilçesine şehit ateşi düştü.

29 Kasım: Sol bacağı tümör nedeniyle ameliyatla alınan 25 yaşındaki Nevşehirli Mehmet Ali'den haber var...

30 Kasım: Nevşehir'de direksiyonu kilitlenen otomobil, yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki duvarı aşarak cami bahçesinde ki avluya uçtu.

ARALIK:

2019 yılına ait tüm Nevşehir Haberleri www.fibhaber.com da...
 

Kaynak: FİB Haber