AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, Nevşehir'de Patates Analiz Laboratuvarı kurulacağını müjdeledi.

AK PARTİ Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz,” ‘Patates Analiz Laboratuvarı’ çalışmalarımız devam ediyor en kısa sürede şehrimize bu laboratuvarı kazandıracağız. Patates değipoculuğunun başkenti Nevşehir’imiz de kurulacak analiz laboratuvarı ile zamandan ve maliyetten de tasarruf ederek çiftçimize, şehrimize artı kazanç da sağlamış olacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn Mustafa Varank’ın Nevşehir’izi ziyareti çok verimli geçti. Çalışmalarımızın sonucunu verimli bir şekilde hep birlikte şehrimize kazandıracağız inşAllah.” dedi.

“Sevdamız Nevşehir için Çalışmaya Devam” 

Bakan Varank’ın ziyaretteki açıklamaları da Nevşehirlileri sevindirdi. Varank, “Tohumculuğu önemsiyoruz. İnşallah Türkiye'de, tohumun sertifikalandırılmasını da sağlayacak ilk özel merkezi Nevşehir'de kuracağız. 

Özel sektörün tohum yetiştiriciliğine dönük çalışmaları var. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizdeki teknoparkta Bitki Sağlığı Teşhis ve Analizi Laboratuvarı kurma projemiz devam ediyor. Şehrimize, hemşerilerimize hayırlı olsun.

Bu merkezi kurduktan sonra tohumculuk alanında daha ileri adımlar atmış olacağız. Kendi tohumlarımızla yetiştirdiğimiz patatesi hem halkımız tüketecek hem de büyük bir ihracat potansiyelini yakalayacağız."dedi.