AK Parti Nevşehir İl Başkan Yardımcısı, Nevşehir Belediyespor Basın Sözcüsü ve aynı zamanda Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın avukatı Av. Muhammed Feyzi Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması ile Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'a sorduğu sorular büyük ses getireceğe benziyor...

İşte Aygün'ün gündeme bomba gibi düşen o açıklaması ve soruları...

-Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok, müvekkilim olan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’dan randevu istediğini, randevu günü belediyeye geldiğini ancak kimseyi bulamadığını iddia ettiğini ve kendisine yakın ulusal medyanın bu asılsız iddiaları haber yaptığına şahit olduk. 

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı seçildiği günden bu güne kadar hiçbir vatandaşın görüşme talebini geri çevirmediği gibi tüm ilçe ve belde başkanlarından gelen talepleri Büyükşehir Belediye Başkanı olmamasına rağmen karşılayan bir belediye başkanıdır.

Maksatlı olarak bu haberleri çıkaran Belediye Başkanı bununlada kalmayıp Hacı Bektaşı Veli etkinliklerinde devlet yardımının kesildiğinden bahisle yine doğrudan suçlayıcı açıklamalarda bulunmuştur..

Sputnik tr canlı yayınına bağlanan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok“ 30.000 TL devlet yardımının kesildiğini ancak kendileri için 30.000 Tl’nin önemli bir şey olmadığını üç gün süren Hacı Bektaşı Veli etkinliklerine 1.000.000 TL harcadıklarını ifade etmiştir.

Hacıbektaşla ilgili sayın Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz’ün meclis kürsüsünden dile getirdiği gibi Toki, hastane, köprü, kavşak gibi hizmetlerin hepsini hükümetimiz yaptı. Ancak malesef bugüne kadar Chp Belediyeciliği Hacıbektaş’a tek bir çivi dahi çakmadı..

Normal şartlar altında devlet politikası olarak etkinliklere 5.000 TL verilirken yıllardır Hacıbektaş anma törenlerine 30.000 TL verilmesini gündem yapmayan ilgili belediye ve başkanı bugün küçümsediği 30.000 TL’nin verilmemesini yanlızca siyasi saiklerle gündeme getirmektedir

Tüm bu açıklamalardan sonra hem siyasi kimliğimi hem avukat kimliğimi bir kenara bırakarak Belediye Başkanı Altok'a soruyorum;

1- Partinizin kurumsal kimlik olarak deklare ettiği şeffaf belediyecilik anlayışı uyarınca, şahsınızın dile getirdiği 1 milyon lirayi nereden buldunuz ?

2- 5.000 nüfuslu bir belediye için eğer söylediğiniz rakamlar doğru ise 1.000.000 TL 3 günlük bir etkinlik için çok büyük bir rakam değil mi ?

3-Kaynağı belli olmayan 1.000.000 Tl’nin 3 günlük etkinlik için harcanmak yerine belediyenin sorumluluğunda olan ve içler acısı halde olan Hacıbektaş’ın altyapısı ve ilçe içi yolları için harcanması daha doğru olmaz mı ?

4- Madem Hacıbektaş Belediyesi’nin üç gün için 1 milyon lira ayırabilecek bütçesi var o halde neden 50.000 TL’ye mal olacak bir araç için iftira ile Nevşehir Belediye Başkanını suçladınız üç gün için ayırdığınız 1 milyonun yanlızca %5’iyle bir servis alamaz mıydınız ?

5-Amacınız M.Ö Kadeş Barış Antlaşmasının yapıldığı, Hacı Bektaş-ı Veli’nin memleketi, hoşgörü ve barışın sembolü olan Nevşehir’e, AK Parti hükümeti ve belediyeciliği olarak bugüne kadar yaptıklarımızı görmezden gelerek, nifak ve ikilik çıkarmak ise amacınıza ulaşamayacaksınız...

6-Başkana tavsiyem şudur ki, keşke bir takım suçlayıcı, popilist ve ayrıştırıcı boş laflar yerine 31 Mart yerel seçimlerden bugüne "Bir Hayalim var Hacıbektaş" diyerek seçmenleriniz için hizmetlerinizle, yaptığınız çalışmalarınızla gündeme gelmiş olsa idiniz ve yaptığınız başarılı çalışmalarla bizlerde sizi alkışlasa idik. Maalesef şuan Hacıbektaş ilçemizin durumu içler acısı. Aynı zihniyetle yıllardır hakettiği belediye hizmeti maalesef alamıyor. 

Eline beline diline sahip ol!

Bu şiarla, içerde ve dışarda zaten yeterince bizi bölmek isteyen, bizi birbirimize düşürmek isteyenlere inat birbirimize daha sıkı bağlanmamız gerekiyor. Nevşehir Hacıbektaş arasındaki gönül köprüsünü bozmaya çalışan, adeta mezhepsel değerlerimizi malzeme yapıp kullanarak halkımızın bütünlüğünü birliğini koparmaya çalışan ayrıştırıcı sözlerden ve açıklamalardan kaçınarak daha yapıcı ve birleştirici bir üslup ile birliğimize ve dirliğimize zeval vermemek için daha dikkatli olmamız gerekiyor.  Tabi tamamen siyasi bir kaygı yada popilizm uğruna, kişisel bir takım hesaplar peşinde, samimiyetten uzak böylesi bir tutum ve davranışın sonuçları sadece ülkemiz düşmanlarını sevindireceği gerçeğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Unutulmamalıdır ki, Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü, Lazı Çerkezi ile bizler kardeşiz, büyük bir aileyiz ve hepte öyle kalacağız. 

Son olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da her zaman dile getirdiği şu sözleri kendilerine hatırlatmak isterim; "Hacı Bektaş Veli’nin öğüdü, her zaman bizim rehberimiz, istikametimiz ve yol haritamızdır: BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ." Ve birlikte güçlü bir Türkiye olacağız. 

Aygün'ün bu açıklaması "Bomba" etkisi yapacağa benziyor...

İşte AK Parti Nevşehir İl Başkan Yardımcısı Av. Muhammed Feyzi Aygün'ün büyük ses getirecek bu açıklamalarının ardından gözler şimdi Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'a çevrildi.

Kamuoyu Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'tan bir açıklama bekliyor! 

Başkan Altıok'un, Hacıbektaş etkinliğinde harcanan yaklaşık 1.000.000 TL'nin kaynağının nereden geldiğini ve bu astronomik paranın nereye harcandığını, her zaman dile getirdiği şeffaf belediyecilik ilkesi ile kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz.

Sputnik tr canlı yayınına bağlanan Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok'un yaptığı o açıkamayı gelin birlkte izleyelim... Videoyu izlemek içn TIKLAYINIZ!