Son olarak 15 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın da atanması ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü'nde Nevşehirli 2 isim daha Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu. Bu terfiler ile birlikte Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Çalışkan ve İbrahim Kulular tüm Nevşehirlilerin haklı gururu oldular.

Emniyet'in tepesine Nevşehirli iki isim: "Çalışkan ve Kulular"

Nevşehirli değerli hemşehrimiz Mustafa Çalışkan'ın Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına terfi etmesi ile birlikte Emniyet Genel Müdürlüğünde 2 Nevşehirli isim Genel Müdür Yardımcısı görevine getirilmiş oldu.

Nevşehirli hemşehrimiz Mustafa Çalışkan'a Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com olarak görevinde başarılar diliyoruz...

Mustafa Çalışkan kimdir?
Mustafa Çalışkan, 1968 yılında Nevşehir ilinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kayseri' de tamamlayarak 1983 yılında Ankara Polis Koleji Sınavını kazandı. 1987 yılında Polis Akademisi'ne girdi ve 1991 yılında mezun oldu.
1991 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı. Sırasıyla İstanbul, Yalova, Batman, Kırşehir, Sakarya v?e Adana illerinde görev yaptı. 2001-2002 yılları arasında BM Polis Barış Gücü'nde (Doğu Timor) , 2005-2006 yılları arasında da Kosova'da BM Polis gücünde görev aldı.

Polis Koleji, Polis Akademisi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, İstanbul Adli Tıp Enstitüsü Yüksek Lisans programından mezun oldu. Ayrıca Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktorasını bitirmiştir.

İbrahim Kulular'da geçen yıl Kayseri'den bu göreve terfi etmişti...

15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ üyelerine kök söktüren ve örgütün en önemli finansörlerine yaptığı operasyonla büyük takdir toplayan Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular terfi alarak 20 Eylül 2019 tarihinde Emniyet Genel Müdür yardımcısı olmuştu.

Nevşehirli değerli hemşehrimiz İbrahim Kulular görevinde iken, FETÖ ve Uyuşturucu ile mücadeledeki büyük başarıları ile dikkat çekti. Ayrıca, bugün CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yaşıyorsa, Nevşehirli Kayseri Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın sayesinde yaşıyordur. 2017 yılı Temmuz ayında düzenlenen adalet yürüyüşünde, Kayseri'den hareket eden minibüsü takip eden Kayseri Emniyeti, 15 DAEŞ'lıları yaptıkları telefon görüşmesini ortaya çıkaran Kayseri Emniyeti Kılıçdaroğlun'u son anda ölümden kurtarmışlardır.
 

İbrahim Kulular kimdir?  İbrahim Kulular, 1964 Nevşehir doğumlu...

GÖREVLERİ -Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı

-Kayseri Emniyet Müdürü

-Emniyet Genel Müdür Yardımcısı

Nevşehirli hemşehrimiz İbrahim Kulular'a Nevşehir Gündemin adresi www.fibhaber.com olarak görevinde başarılar diliyoruz...