ABD vatandaşı Adelah Ramona Smith ve oğlu Zachary Michel Dunlop ihtida merasimi ile kelime-i şehadet getirip Aliya ve Zekeriyya isimlerini alarak Müslüman oldular.

Kendi arzuları ile Müslüman olmaya karar veren Hıristiyan ABD vatandaşı 59 yaşındaki Doktor Ramona Smith ve üniversite öğrencisi olan 28 yaşındaki oğlu Michel Dunlop için, Nevşehir İl Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.

ARAŞTIRARAK MÜSLÜMAN OLDUK...

Kısa süre önce tatile gittiği Dubai'de dinlediği ezandan etkilenerek Müslümanlığı araştırmaya başlayan ve 10 gün önce oğlu ile birlikte tatile geldiği Kapadokya’da sabah ezanını duymasının ardından kendisinin artık Müslüman olması gerektiğine karar veren Ramona Smith, oğlu Michel Dunlop ile birlikte il müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istediklerini beyan ettiler.

Din Hizmetleri Uzmanı Adem Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasiminde, anne ve oğla İslamiyet hakkında özet bilgiler veren İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, İslam’ın temelinin Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak olduğunu belirtti.

İhlas suresinin mealini okuyup açıklayan Altunkaya ikinci önemli esasın Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve elçisi olduğunu kabul etmek olduğunu söyledi.

Altunkaya, imanın esaslarını ve İslam’ın şartlarını kısaca anlatıp kelime-i şehadet getirerek anlamını açıklamasından sonra; İslam ile şereflenen, Aliya ve Zekeriyya isimlerini alan Ramona Smith ve oğlu Michel Dunlop da şehadet getirip Allah’tan başka ilahın olmadığına ve Hz. Muhammed’in Allah’ın kulu ve peygamberi olduğuna inandıklarını söyleyerek Müslüman oldular.

İl Müftüsü Altunkaya, anne ve oğlu tebrik ederek iyi bir Müslüman olabilmek için iman, ibadet ve ahlak esaslarına uymak, bunlara uyabilmek için ise sürekli öğrenmek gerektiğini tavsiye etti.

Altunkaya, merasim sonunda anne ve oğla ihtida belgelerini takdim ederek Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve İslamiyet’i anlatan Diyanet İşleri Başkanlığımızın yayınlarından çeşitli kitaplar hediye etti.