Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 18 Mart'ta geçici olarak ziyarete kapatılan, normalleşme süreciyle birlikte 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla yeniden ziyarete açılan Kapadokya'daki müze ve ören yerleri için bir takım yaşanan muammalar bölge turizmcilerinin aklını karıştırdı.

Koronavirüs sebebi ile bir taraftan umudunu yerli turiste bağlayan Kapadokya bölge turizmcileri bir taraftanda bölgeye yurt dışından gelen yabancı turist taleplerinide değerlendirmek istiyor. Fakat maalesef hala hazırda kafalardaki soru işaretleri giderilmiş değil. Grup olarak bölgeye gelecek turistler nerede yiyecek içecekler? Kiliseler ve yeraltı şehirleri ne zaman açılacak gibi soruların cevabını hala hazırda öğrenebilmiş değiller.

Turizm Acentası işletmecilerinden Metin Gökşen, FİB Haber Merkezimize Bölge turizminde yaşanılan sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bana birşeyler anlat ama, içinde bir varmış bir yokmuş olmasın....

Bölge turizmcisi Gökşen konu hakkında şu ifadelere yer verdi;

İçinde bulunduğumuz pandemi sebebi ile uzun süre kapalı kalan Kapadokya Ören yerleri ve müzelerinin açılmış oldukları geçtiğimiz günlerde ulusal kanallardan duyurulmuştu. Bu bilgiler doğrultusunda ABD vatandaşı bir aileye Kapadokya ziyareti için güzel bir dönem olduğunu anlatmak sureti ile Pazar gününden itibaren 3 günlüğüne bölgemize gelmeye ikna ettik ama...

Haydaaaaa! Göreme açık hava müzesi açık, bilet kesiliyor ama kiliseler kapalı...

Bugün Göreme müzesini arayıp, teyit amaçlı açık olup olmadığını sorduğumda müzenin açık olduğu haberini verdi ardındanda oradaki görevli ilave etti; "Müzemiz açık ama Kiliseler kapalı" dedi.

Allah aşkına Göreme Müzesini Müze yapan unsurlar oradaki Kiliseler. Ama onlar kapalı, ama müze açık . Bunun mantığını çözecek bir yetkiliyi bulmamıza yardımcı olurmusunuz lütfen. Bu arada yeraltı Şehri Derinkuyu da kapalı diye bildirildi ordaki görevlilerce..." dedi.

Bu işte bir gariplik yokmu diyen Turizmci Gökşen ; "Bize birileri birşeyler anlatsın ama lütfen "Bir Varmış bir Yokmuş" geçmesin içerisinde..." sözleriyle  Kültür ve Turizm Bakanlığı'na seslenerek bu sorunların biran önce çözüme kavuşturulmasını istedi.