Uzun süredir kangren haline gelen Kapadokya'nın giriş kapısı Nevşehir-Aksaray arası mıcır kaplı yolun sıcak asfalt kaplaması ile ilgili akıbeti merak konusu oldu. Nevşehir'de Acıgöl-Aksaray arası sıcak asfalt yolunun yapımı neyi bekliyor? FİB Haber Merkezi olarak bu konuyu sizler için araştırdık.

İhalesi Şubat ayı içerisinde yapılan Nevşehir/Acıgöl-Aksaray arası yapılacak olan sıcak asfalt yol yapım işinin yol üzerindeki mülk sahiplerinin itirazı sonrası mahkeme kararı ile durdurulduğu bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir - Aksaray Devlet Yolu (Km: 23+788 - 78+760 Arası Yapım İşi için) sıcak asfalt yol yapım işinin ihalesi 2020 Şubat ayı içerisinde yapılmıştı. Fakat, Nevşehir-Acıgöl ve Aksaray yolunda başlanması planlanan yol Karayolları ile arazi sahibinin anlaşmasızlığı nedeniyle durduruldu.

Nevşehir'de Acıgöl-Aksaray arası sıcak asfalt yapılacak olan yolun yapımı, kamulaştırılmayı bekliyor.

Nevşehir/Acıgöl-Aksaray arası yapılacak olan sıcak asfalt yol yapım işi için gerekli herşeyin hazır olduğunu belirten yetkililer, yol üzerindeki mülk sahipleriyle gerekli anlaşmazlığın çözüme kavuşması ile birlikte çalışmalara hemen başlanılacağını belirtiyor.

Bu durum karşısında çevre sakinleri ve sürücüler ise araçların zarar gördüğünü savunarak yolun kış gelmeden önce yapılmasını istedi.