Nevşehir'de Çinli turistin Corona virüsü sonuçları "negatif" olarak geldi.  Bunun üzerine ‘korona virüsü’ şüphelisi Çinli turist taburcu edildi.

Kapadokya bölgesine ziyarete gelen ‘korona virüsü’ şüphelisi Çinli bir turistin, yüksek ateş şikayetiyle Nevşehir Devlet hastanesine başvurması üzerine yapılan kontrol ve testlerin sonucu açıklandı. 

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, Nevşehir'deki Çinli turistin Corona virüsü sonuçları "negatif" olarak geldi. Bunun üzerine Çinli turist taburcu oldu.

Coronavirus riski nasıl azaltılır?

  • Ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkamak, ya da alkol bazlı dezenfektanlarla temizlemek
  • Hapşırırken ya da öksürürken ağız ve burunun kapatılması
  • Soğuk algınlığı semptomları gösteren kişilerden uzak durmak
  • Et ve yumurta gibi hayvansal ürünleri iyi pişirerek yemek
  • Yabani ve çiftlik hayvanlarıyla korunmasız temastan kaçınmak

İşte, Corona (Korona)  Virüs ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Corona (Korona) Virüs Nedir?

Corona (Korona) virüsler soğuk algınlığından, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS), Şiddetli akut Solunum Sendromu (SARS) gibi daha şiddetli hastalıklara kadar geniş yelpazede salgına neden olabilecek büyük bir virüs ailesidir.

Novel Coronavirüs (Koronavirüs)  Nedir?

Novel Coronavirüs (CoV) daha önce insanlarda tanımlanmamış yeni bir coronavirüs (koronavirüs) türüdür.

Hayvanlardan İnsanlara Novel Coronavirüs (Koronavirüs) Bulaşabilir mi?

Yapılan detaylı araştırmalar gösteriyor ki SARS-CoV’un 2002 yılında Çin’de misk kedilerinden insanlara ve MERS-CoV’un da Suudi Arabistan’da develerden insanlara bulaştığını ortaya çıkarttı. Bilinen ancak insanlara bulaşmayan coronavirüsler de bulunuyor. Virüs ailesi üzerinde dünya çapındaki araştırmalar devam etmekte.

Novel Coronavirüs (Koronavirüs)  İçin Aşı Var mı?

Novel coronavirüs’ün tedavisi için henüz bir aşı bulunmamaktadır.

Corona (Korona) Virüsler İnsandan İnsana Bulaşabilir mi?

Virüs ailesi içinde yer alan bazı türleri insandan insana bulaşabilir. Genellikle enfekte olmuş bir kişi ile yakın temastan sonra; evde, iş yerinden ve/veya kalabalık insan gruplarının bulunduğu alanlarda bulaşma oranı oldukça artabilir.

Corona (Korona) Virüs Tedavisinde Yeni Bir Yöntem ve/veya İlaç Var Mı?

Novel Coronavirüsün neden olduğu hastalık için spesifik bir tedavi bulunmamaktadır. Bununla birlikte belirtilerin çoğu tedavi edilebilir. Hastanın klinik durumu uygulanacak tedaviyi belirlemektedir. Ayrıca enfekte olmuş kişiler için destekleyici bakım oldukça etkili olabilir.

Kendimi Korumak İçin Ne Yapabilirim?

Hastalığa yakalanmayı ve bulaşmasını önlemek için en önemlisi el hijyeni, kalabalık ortamlarda maske kullanmak ve öksürme, hapşırma gibi solunum yolu hastalığı belirtileri gösteren kişilerle yakın temastan kaçınmaktır. Güvenli gıda kullanımı da göz önünde bulundurulmalı, et, yumurta gibi hayvansal gıdalar iyice temizlenmeli ve iyice pişirilmelidir.