Nevşehir'de koronavirüs vakaları neden açıklanmıyor? Nevşehir'de kamuoyu bilgi kirliliğinden hem muzdarip hemde tedirgin.

Korona virüs salgınıyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti dolayısıyla ilimiz Nevşehir büyük ve başarılı bir sınav veriyor. Ama nedendir bilinmez Nevşehir'de vaka sayısı bilgisi hakkında "resmi" hiçbir açıklama yok.

FİB Haber Merkezine şikayetlerini getiren çok sayıda vatandaşımız memleket sahipsiz mi, her kafadan bir ses çıkıyor, gaipten Nevşehir ile ilgili ölüm ve vaka sayıları açıklanıyor ama bir tek asıl konuşması gereken yetkililerden ses yok...

Hal böyle oluncada, meydan boş kaldı ağzı olan konuşur olunca vaka sayısı hakkında kamuoyunda bilgi kirliliği yaşanılması kaçınılmaz oldu. Öyleki, Nevşehir'de koronavirüs vaka sayısı için kimi 85, kimi 100, kimi 200 maşallah artıran artırana. Eğer bu Devlet sırrı ise, "amenna ve saddakna" ama diğer bir çok şehirlerde gün ve gün açıklanıyor. Vatandaşlar bilgilendiriliyor ve dolayısı ile de bilgi kirliliği yaşanmıyor.

NEVŞEHİR RAKAMLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR ?

Sağlık Bakanlığı bütün illere sanırım, “Testi pozitif çıkan hastalarla ilgili bilgi paylaşımı yapmayın.

Sadece Bakan açıklama yapacak” şeklinde bir talimat verdi.

Yoksa Nevşehir rakamları neden verilmesin?

Nevşehir'de vaka sayısı ne durumda ? İyiye mi gidiyoruz? Yoksa, kişisel tedbirlerimizi yeniden gözden geçirip, tedbirleri daha sıkımı uygulamalıyız. Bunu Nevşehir Valiliği yada Sağlık İl Müdürlüğü açıklaması lazım. 

Halkın paniğe kapılmasından endişe ediliyorsa bu endişe bence yersiz... Zira; kamuoyu gerçeği öğrendikçe ona göre hareket edecektir.

Gerçek bilgiler paylaşılmadıkça daha çok panik havası oluşuyor.

Yetkilileri göreve davet ediyoruz!

Şimdi yetkililerden bu konu hakkında Nevşehir kamuoyunun endişelerini giderici ve tatmin edici bir açıklama yapmasını umuyor ve bekliyoruz. 

Piyasada dolaşan veri açıklamaları doğrumu? Yanlış mı? Bu bilgileri kim servis ediyor? Bu şehir sahipsiz mi? Çıkın ve açıklayın...