Yapım süreci yılın hikayesine dönen Nevşehir Öğretmen Evi binasının son hali görenlerin içini sızlatıyor...

2015 yılında ilk kazması vurulan ve o tarihten bu güne kadar bir türlü eksiklikleri tamamlanamadığı için hizmete kazandırılamayan 210 yataklı Nevşehir Öğretmenevi binasında, son yağan yağmurlarla birlikte yine hasar meydana geldi ve zarar gördü.

Nevşehir'de hali hazırda faaliyet gösteren Nevşehir Öğretmen Evi hizmet binasının yetersiz görüldüğü için 2015 yılında Nevşehir - Avanos yolu üzerinde yapımına başlanılan ve o tarihten bu güne Yeni Nevşehir Öğretmenevi binasının bir türlü hizmete açılamaması vatandaşlarında kafasında soru işareti oluşturdu.

Geçtiğimiz günlerde ilimize yağan yoğun sağanak yağış sonrasında yeni yapılan Nevşehir Öğretmen evi binası çevresi adeta su içinde yüzüyor, hala hazırda yer yer çökmeler başlamış durumda...

Hal böyle olunca Öğretmen Evi binası ve çevresinde oluşan sorunlar, milyonlarca lira harcanarak inşa edilen yapının yanlış planlamalar ile milyonluk yatırım heba mı oldu sorusunu akıllara getiriyor. 

Altından kaynak suyu geçtiği iddia edilen, daha kullanıma açılmadan yağan ilk sağanak yağmurda bu denli zarar gören bina için önümüzdeki günlerde nasıl bir gelişme yaşanacak?

Yıllardır hizmete açılması beklenen ve bir türlü sonuca ulaşılamayan binanın akıbeti şimdilerde merak konusu...

İşte Göl manzaralı Nevşehir Öğretmen Evi binasından iç acıtan görüntüler... Videosunu izlemek için TIKLAYINIZ!