Nevşehir'de, kümesinde beslediği keklik, civciv, tavuk ve güvercinleri yiyen sansarı kurduğu düzenekle yakalayan adam, sansara hesap sordu, sonra da hayvanı doğaya saldı.

Nevşehir'in Güzelyurt mahallesinde ikamet eden ve farklı hayvanları bakıp, büyütmeyi seven Celal Develi isimli bir vatandaşın kümesine yaklaşık 1 aydır sansar dadandı.

Sansarı yakalamak için bir kaç kez düzenek kuran ancak her seferinde kaçmayı başaran minik sansar bu kez kurulan düzenekten çıkmayı başaramadı. 

En son dün gece kümesten gelen sesler üzerine kümese giden vatandaşımız, bu kez kurduğu düzeneğin içine giren sansarın yakalandığını gördü. 

Sansara hesap soran, Celal Develi sabah olunca da minik sansarı öldürmeyerek doğaya bıraktı.

Sandardan dolayı yaşadığı mağduriyeti dile getiren Develi; "Yaklaşık olarak bunu yakalamak için 6 ay uğraştım. Şimdiye kadar evimde beslediğim yaklaşık 5 milyarlık hayvanlarımı telef edip, keklik, cücük, tavuk ve güvercin ne varsa hepsini yemişti. Sonra araştırma yaptım. Bizim evimizin bahçesine dalların dibine odunların arasına yuva yapmış. Bende bir düzenek kurdum. Ve çok şükür bugün yakaladım. Şimdi de doğaya salıyorum. İnşallah artık bir daha gelmez " dedi.

Kafes gibi düzenekten hızla çıkan sansar gözden kayboldu.