Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı Nevşehir il Merkezi ve ilçelerinde "Tefecilik" suçundan birçok vatandaşı mağdur eden şahıslara yönelik savaş açtı. 

Edinilen bilgilere göre, Avanos İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından tefecilik suçlarına yönelik yapılan operasyonlarda tefecilik yaptıkları öne sürülen H.O, A.O.,M.K.,N.Ç.,B.H., S.Î., Y.M. ve Y.Ö. isimli 8 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, Avanos Adliyesine getirilen şahıslardan; 5’i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığına bağlı Avanos İlçe Jandarma Komutanlığınca, tefecilik yaptıkları öne sürülen kişilere yönelik Avanos, Kalaba ve Özkonak beldelerinde yapılan operasyonla 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 8 (sekiz) şüpheliden 3 şahıs adli kontrolle serbest bırakılmış, diğer 5 şahıs ise ifadelerinin alınmasına müteakip mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şahıslar Nevşehir kapalı ceza evine teslim edilmişler. Soruşturmanın ise devam ettiği bilgileri elde edilmiştir.

Gözaltına alınan şüpheli şahısların ev, iş yeri ve araçlarındaki yapılan aramalarda tefecilik suçunda kullandıkları ve haksız kazanç elde etmek için düzenlendiği değerlendirilen senet, çek, not ajandaları, tapu senetleri, satış sözleşmeleri ile 4 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 428 adet tabanca fişeği ve 65 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Nevşehir il genelinde polis ve Jandarmanın tefecilikle mücadeleye aralıksız devam edeceği kaydedildi.

Polis, tefecilik yapanların 155 Polis hattına bildirilmesini istedi.