Nevşehir'de etkili olan şiddetli yağmur ve dolu sonrası hayat adeta durma noktasına geldi.

Nevşehir il merkezinde şiddetli yağan yağmur sonrası yolları ve kaldırımları sel aldı. Yağmurla birlikte dolu nun da yağması kısa süreliğine vatandaş ta paniğe neden oldu. Akşam üzeri 18:30 gibi etkisini gösteren yağmur il merkezinde çeşitli mahalle, caddeler ve alt geçitlerde sellere neden oldu. Yağmurla birlikte leblebi büyüklüğün de yağan dolu tanecikleri çevreye zarar vermezken, vatandaş ta da küçük çaplı tedirginlik oldu.

Sağanak yağış sebebiyle Nevşehir'de bazı dükkanlarda su baskınları ve yollarda taşkınlara neden oldu. Ayrıca 2000 Evler mahallesi Zübeyde hanım caddesi Beğendik Kavşağından Avanos'a doğru yer yer oluşan sel nedeniyle yolun trafiğe kapandığı bilgisi haber merkezimize ulaştı.

İstanbul'da bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'da şehirde etkili olan yağışla ilgili anlık bilgi alırken, Belediye ekiplerinin teyakkuzda olması talimatı verdi.

Nevşehir Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri akşam saat 20.00 itibariyle son 3 saatte metre kareye düşen yağış miktarının 35,6 kg olduğunu açıkladı.

An itibari ile şiddetli yağmur ve yer yer dolu yağışı devam ediyor.

İşte ilk görüntüler. İzlemek için TIKLAYINIZ!