Şimşeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şimşeker, Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayesi ile ürettiği traktör markasını Nevşehir'de kuracağı fabrika ile hayata geçiriyor.

İşte büyük bir başarının hikayesi...

Şimşeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şimşeker, 10 yaşında çizdiği marka kısmına kendi adını soyadını yazarak hayâl ettiği traktörler ile çocuk yaşta babasının yanında ticarete başlayarak ulusal ve uluslararası 6 traktör markasının bayiliğini uzun yıllar yaptıktan sonra, bayiliklerde ki edindiği tecrübeyi kendi markasında hayata geçirmeye karar vererek 2010 yılında Istanbul'a göçer. Ardından 2017 yılında kendi markasını oluşturur ve üretime başlar.
Ülkenin tarım toprakları ile iç içe olmak, satış ve satış sonrasında çiftçisine daha iyi hizmetler sunabilmek adına Türkiye'nin göbeği ve turistik anlamda adını Dünya'ya duyurmuş olan Kapadokya'nın başkenti Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nden 21 dönümlük bir arsa satın alarak "Nevşehir Traktör Fabrikası" adıyla yatırım kararı alır.

Şimşeker; "Nevşehir'de destan yazacağız..."
Aldığı arsa üzerinde proje ruhsat işlemleri başlatarak, başta bölge ve Ülke ekonomisine katkıda bulunacağını dile getiren Şimşeker A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şimşeker
; "Çıktığımız ilk günden beri Devlet 'den 1 kuruş hibe veya teşvik almadan bugünlere getirdiğimiz markamızı Kapadokya 'dan ülkemizin her karış toprağına ve dünyanın tarım ile uğraşan ülkelerine ihracat yaparak Nevşehir'in turizm ile bilinen adını traktör fabrikası ile de 2. ününü kazandıracağız. Ülkemize ve Nevşehir'e şimdiden hayırlı olsun" dedi.

"Efsane Nevşehir'den yeniden doğuyor"

Genç yatırımcı iş insanı Mehmet Şimşeker, Nevşehir Acıgöl OSB'den hayalini kurduğu traktör fabrikası arsasını satın aldıktan sonra duygularını şu cümlelerle ifade etti; "Sonunda fabrika arsamızı da aldık şükürler olsun... İmalat, satış, satış sonrası ve ihracat ayağını da hesaba katarak, duygusal değil stratejik düşünerek (Havalimanına 20 dk, otoyol 4 km. ve Ülkemizin 7 bölgesindeki kentlerine hemen hemen eşit uzaklıkta, Mersin limanı yakın..vs.vs.) Nevşehir Acıgöl Organize Sanayi'den 21 dönümlük arsamızı satın aldık. Çıktığımız ilk günden bu güne kadar Devlet'den 1 kuruş hibe ya da teşvik almadık ve fabrika binamızı da hibe teşvik almadan yapacağız. İstanbul şirket merkezi olarak kalmaya devam edecek olup ilerleyen aşamalarda üretimin büyük çoğunluğu Nevşehir 'de olacaktır.. Ülkemize hayırlı olsun..Saygılarımla" dedi...