Uluer Group bünyesinde faaliyet gösteren 1971 yılında kurulan Türkiye’nin ilk ve tek patates unu ve püresi üreten Satüdaş A.Ş. tesisleri Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde bulunuyor.

Bu lezzeti keşfedin...!

1971 yılında Sakarya’da Pancar Üreticileri Kooperatifi ve Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından devlet eliyle kurulan Satüdaş, 1997 yılında, Nevşehir'in Kaymaklı beldesine yerleşti. Nevşehir’de yetiştirilen, depolanan patateslerin büyük bir bölümü alınarak sağlıklı gıdalar üretilmektedir. 2019 yılında Uluer Group tarafından devralınarak üretim, paketleme ve satış hızını günden güne artırmaktadır. 

Son teknoloji ile, doğal koşullarla el değmeden ürünlerini hazırlayan tesiste hem iç piyasa hem de ihracat için üretim yapılmaktadır. Tesis, bu üretimlerin dışında aynı zamanda Mısır Unu, Pirinç Unu, Buğday Nişastası, Mısır Nişastası üretip, ambalajlayıp halka arz edebilecek büyük bir üretim ve paketleme makineleri grubuna ve ilgili izin ve lisanslara sahiptir..

24 saat süreyle; 17 ve 9 tonluk 2 adet püre entegre makinesiyle elde edilen ürünlerin, 50 gramdan 25 kilograma kadar paketlemesi yapılmaktadır..

Dünya için çalışıyoruz.

SATÜDAŞ A.Ş. olarak bünyemizde birbirinden değerli, alanlarında uzman ve profesyonel çalışma arkadaşlarımız bulunuyor. Birincil alanı Patates Unu ve Patates Püresi üretimi olan, "Türkiye’de son teknoloji ile doğal koşullarla el değmeden ürünlerini hazırlayan, alanındaki tek firma" unvanına sahibiz.

Bunların yanı sıra, Patates Köftesi, Patates Çorbası vb. ürünlerin de üretim ve paketlemesi yapılmaktadır.

“Gluten alerjisi olanlar için patates unu çok önemli”

Değerlendirme ve tüketim şekillerinden biri de patates unudur. Patates unu lif içeriği bakımından rafine buğday unu, mısır unu ve pirinç unundan daha zengindir. Patates unu, Gluten içermez, protein içeriği mısır ve buğday unundan düşüktür ama pirinç unununkine benzerdir. Glutene alerjisi olan insanlar buğday unu tüketemedikleri için, patates unu gibi glutensiz ürünleri tercih ederler. Son zamanlarda patates unu en çok ekmek yapımında kullanılıyor.

Ekmeğimiz Bayatlamasın

Patates Unu ekmeğe sadece %3-5 oranında katılması sayesinde ekmeğin raf ömrünü uzatır, bayatlamayı geciktirir.