Kapadokya Bölgesinin En Önemli Turizm Merkezlerinden biri olan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa (SİNASOS)'ta Bir hayal daha gerçekleşiyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustapaşa köyünde, MTA tarafından 58 derece ve saniyede 13 litre olarak tesbit edilen termal sıcak su bulundu.
Maden Teknik Arama Enstitüsü (MTA) ve 2012 yılında, daha önce Mustafapaşa Belediye Başkanı olarak görev yapan Levent Ak tarafından 25 Kişilik ekiple Mustafapaşa (SİNASOS)'un kuzey doğusunda ve Gomeda Vadisi ile Mustafapaşa Sinasos merkezi arasında merkeze yaklaşık 1000 Metre yakınında 500m - 2000 m derinlikler arasında bulunan 58 derece ve saniyede 13 litre olarak tesbit edilen ve çıkarılan TERMAL SICAK SU ile Termal Turizm hareketliliğin çok kısa bir süre içerisinde hizmete geçmesi için planlanıyor.
Son yıllarda yatırımcıların Mustafapaşa Sinasos'a yatırım yapması burada bulunan 1 milyon 250 bin m2 lik turizm alanın KAPADOKYA'nın hiçbir alanında bulunmaması sadece MUSTAFAPAŞA SINASOS'TA olması ve 10 bin yatak kapasiteli konaklama ünitelerinin meydana getirilmesine yönelik olarak planlanmasından İmar konusunda herhangi bir sorunun olmamasından dolayı yatırımcıların gözdesi haline gelecek.
Mustafapaşa köyü muhtarıGültekin Kan yaptığı açıklamasında; "Bütün Yatırımcılarımızı ve İş Adamlarımızı Turizm Alanı Ve Termal Sıcak Suyu Görmeleri Ve Yatırım Yapmaları İçin Buraya Davet Ediyoruz. Ayrıca TERMAL HAVUZ yapılabilmesi için bütün yatırım imkanlarını sunan Nevşehir Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ Sayın Milletvekillerimize, Özel İdaresi Yetkililerine Kaphib Birlik Müdürü Sayın Levent Ak' a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" dedi.

İŞTE TERMAL SICAK SUYUMUZ VE TURİZM ALANLARI...

Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!!!