Yılbaşına saatler kala vatandaşlar bankalar ve PTT'nin tatil olup olamayacağını merak ediyor. Peki, yılbaşında PTT ve bankalar açık mı?

Resmi tatil günlerinden olan yılbaşı 1 Ocak, bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. Resmi tatil olması dolayısıyla vatandaşlar 1 Ocak Pazartesi günü bazı noktaların açık olup olmadığını sorguluyor. Okulların ve resmi dairelerin kapalı olacağı 1 Ocak'ta bankalar ve PTT çalışıyor mu? PTT, kargo şirketleri ve bankalarda işlem yapmak isteyen vatandaşlar bu soruların cevabını araştırmaya başladı. Peki, yılbaşında bankalar ve PTT açık olacak mı?

1 OCAK'TA PTT VE KARGOLAR AÇIK MI?

Resmi tatillerden biri olan 1 Ocak yılbaşında, resmi ve özel kurumlarla beraber, devlet daireler, okullar vb. kurumlar kapalı olur. Dolayısıyla 1 Ocak 2018 Pazartesi günü PTT ve kargo şirketleri de herhangi bir işlem yapmayacaktır.

Noterler Açık mı İşlem Yapacak mı?
Yılbaşı tatili olan 1 Ocak pazartesi günü tüm noterler kapalı olacaktır yasal olarak hiç biri işlem yapamayacaktır nöbetçi noter vs gibi bir uygulama da olmayacaktır noter ile ilgili işleminizi ya 29 Aralıkta yada 2 Ocak salı gününe kalacak şekilde planlamanız gerekir.
 
Trafik Tescil Şubesi Kapalı mı?
Evet Trafik Tescil işlemlerinizi de yapmanız mümkün olmayacaktır araç tescil işlemi plaka ruhsat gibi işlemler 1 ocak pazartesi günü yapılmayacaktır iş planınız buna göre yapmanız gerekmektedir.
Tapu Müdürlükleri Kapalı mı?
Evet Tapu daireleri de kapalı olacak olup işlem yapılamayacaktır resmi tatiller de kamu kurumları tamamen kapalı olur devir ve satış işlemleri yapılmaycak olup hali hazırda 1 ocak günü de zaten randevu verilmeyecektir.
Hastaneler Acık mı?
Hiç bir hastahane poliklinik hizmeti vermeyecektir o yüzden randevu sisteminden de poliklinik için 1 ocak günü randevu almanız mümkün değildir ancak acil servisler her daim açık olacaktır hastalığın planı olmaz ama rutin takip ve kontrollerinizi ayarlamınız faydanıza olacaktır örneğin daha önce gidebilir yada tatilin 2-3 gün sonrasına göre ayarlayınız 2 Ocak Salı günü hizmet verilecek ancak o günün kalabalık ve yoğun olacağını unutmayınız.
PTT Açık mı Hizmet Verecek mi?
PTT bildiğimiz gibi bir kamu kurumudur bu nedenle tüm şubeleri kapalı olacaktır maaş ödemesi, fatura ödeme posta işlemleri kargo işlemleri dahil hiç bir işlem yapılmayacak olup tüm şubeleri kapalı olacaktır.
Kargo Firmaları Çalışacak mı?
Hayır hiç bir kargo firması mal teslim alma işlemi yapmayacak yada mal dağıtımı yapılmayacaktır eğer yolda bir kargonuz var ise size teslim işlemi ya 30 Aralıkta yapılır yoksa 2 Ocak Salı gününe kalacaktır.
Okullar Tatil mi?
Evet Yılbaşı tatilinin hafta başına denk gelmesi nedeniyle 1 Ocak Pazartesi günü tüm okullar İlk Orta Lise ve Yüksek Okullar kapalı olacaktır.
Özetle, resmi tatillerde tüm kamu İktisadi Teşebbüsleri kapalı olur hizmet vermezler Yine bir çok özel firmalarda yasa gereği tatile uymak zorundalar veya tatil mesaisi vermesi gerekir.


Buna bağlı olarak yolda bir kargosu olan vatandaşlar, paketlerini 1 Ocak günü değil 2 Ocak Salı günü teslim alabilecekler. Bunun yanında noterler, tüm kamu kurumları ve hastanelerin poliklinik hizmetleri de kapalı olacaktır. Ancak hastanelerin acil hizmeti her zaman olduğu gibi hizmete devam edecektir.

BANKALAR AÇIK OLACAK MI?
1 Ocak Pazartesi belirtildiği gibi tüm özel ve kamu kurumlara tatildir. Bu durumda tüm kamu ve özel bankalar da işleme kapalı olacaktır. EFT, havale gibi yapılan tüm bankacılık işlemleri 2 Ocak günü 08.00 civarında hesaplara yansıyacaktır. Bu nedenle 1 Ocak günü bankalar da kapalı olacak ve internet şubesi ve ATM'ler dışında bankacılık işlemleri gerçekleştirilemeyecek.

ECZANELER SALI GÜNÜ AÇILIYOR
1 Ocak'ta Eczaneler kapalı olacak olup Nöbetci eczaneler görev yapacak.Salı günü itibariyle Eczaneler tekrar açılacak. 

Okullar'da Tatil!

Kanunla belirlenen esaslara göre resmi tatil günlerinden olan yılbaşı tatilinde bütün resmi kurumlar (okul, hastane, ptt, sgk, üniversite ve bankalar) kapalı olacaktır. Hastanelerin acil bölümleri dışında resmi kurumlarda sadece nöbetçi bırakılmaktadır.


ÖĞLEDEN SONRA AÇILACAK YERLER
Yılın son gününün ardından, 1 Ocak Pazartesi günü marketler ve AVM'lerin çoğu açık olacaktır. Ancak açılışları sabah saatleri yerine öğlen 13.00 sıralarında olacaktır. Hemen bütün market zincirleri mağazalarını öğlen saatlerinde açacak ve çalışmaya başlayacaktır. 

2018 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı (Pazartesi)
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (Salı)
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı (Cumartesi)
14 Haziran Ramazan Bayramı Arifesi (Perşembe)
15 Haziran Ramazan Bayramı 1.gün (Cuma)
16 Haziran Ramazan Bayramı 2.gün (Cumartesi)
17 Haziran Ramazan Bayramı 3.gün (Pazar)
15 Temmuz Demokrasi Bayramı (Pazar)
20 Ağustos Kurban Bayramı Arifesi (Pazartesi)
21 Ağustos  Kurban Bayramı 1.gün (Salı)
22 Ağustos Kurban Bayramı 2.gün (Çarşamba)
23 Ağustos Kurban Bayramı 3.gün (Perşembe)
24 Ağustos Kurban Bayramı 4.gün (Cuma)
30 Ağustos Zafer Bayramı (Perşembe)
28 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazar)
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı (Pazartesi)